Θα γίνει δημόσιο ό,τι έχεις ανεβάσει στο Facebook από αύριο;

Ναι, το είδαμε κι αυτό! Εν έτει 2018 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι μια δημοσίευση στο Facebook μπορεί να έχει νομική ισχύ!
Ναι, πολύ καλά άκουσες! Θα γίνει δημόσιο ό,τι έχεις ανεβάσει στο Facebook από αύριο; Φυσικά και όχι! Εσύ επιλέγεις εάν θα γίνει ένα post δημόσιο στο Facebook!

Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί ένα κείμενο στο Facebook, το οποίο υποτίθεται πως εάν το κάνεις κι εσύ κοινοποίηση στο προφίλ σου θα σε σώσει απ’ την κλοπή προσωπικών πληροφοριών!

Χιλιάδες χρήστες του Facebook κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες το κείμενο (και παραλλαγές αυτού), το οποίο φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του στο social media!

Το κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα:
Προθεσμία αύριο!!! Όλα όσα έχεις δημοσιεύσει γίνονται δημόσια από αύριο. Ακόμα και τα μηνύματα που έχουν διαγραφεί ή οι φωτογραφίες που δεν επιτρέπονται. Δεν κοστίζει τίποτα για μια απλή αντιγραφή και επικόλληση, καλύτερα ασφαλής παρά λυπημένος. Το κανάλι 13 μίλησε για την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του Facebook. Δεν δίνω στο facebook ή σε οποιαδήποτε πρόσωπα που συνδέονται με το facebook να έχουν την άδεια να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες μου, πληροφορίες, μηνύματα ή δημοσιεύσεις, τόσο στο παρελθόν όσο και το μέλλον. Με τη δήλωση αυτή, δίνω ειδοποίηση στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει ή μπει σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Το περιεχόμενο αυτού του προφίλ είναι ιδιωτικό με εμπιστευτικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τιμωρείται από το νόμο (ucc 1-308-1 1 308-103 και το καταστατικό της Ρώμης). Σημείωση: το facebook είναι πλέον μια δημόσια οντότητα.πρέπει να ποστάρεις ένα σημείωμα όπως αυτό. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτήν την έκδοση. Αν δεν δημοσιευτεί μια δήλωση, τουλάχιστον μία φορά, θα είναι από άποψη τακτικής που επιτρέπει τη χρήση στις φωτογραφίες σου, καθώς και οι πληροφορίες που περιέχονται στα προφίλ ενημέρωσης κατάστασης. Δεν συμμερίζονται. Κάντε αντιγραφή και επικόλληση για να είστε στην ασφαλή μεριά.

Φυσικά, είναι περιττό να σου πούμε ότι αυτό το κείμενο δεν μπορεί να σε σώσει από τίποτα, καθώς δεν έχει καμία απολύτως νομική ισχύ.

Όταν έφτιαξες για πρώτη φορά account στο Facebook, αποδέχθηκες τους όρους του social media, επομένως ό,τι και να γράψεις αυτή τη στιγμή στο timeline σου, δεν έχει κανένα νόημα!

Αυτό το κείμενο δεν μπορεί να εγγυηθεί σε καμία περίπτωση την προστασία της ιδιωτικής σου ζωής, την οποία μπορείς να προστατεύσεις εσύ:

Με το να κοινοποιείς προσωπικές σου στιγμές μόνο στους φίλους σου.
Με το ν’ αποφεύγεις γενικά να δημοσιεύεις φωτογραφίες, videos, κείμενα, τα οποία δεν θα ήθελες να δουν όλοι!
Μην συνεχίζεις, λοιπόν, να πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Ίντερνετ και βρες σωστούς και σοβαρούς τρόπους να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα!