Σαν από παραμύθι οι… κατεψυγμένοι καταρράκτες του Νιαγάρα

Στην ταινία της Disney «Ψυχρά και Ανάποδα», η Έλσα ζει στην κορυφή του βουνού μέσα σε ένα ονειρεμένο μαγικό παλάτι που δημιούργησε η ίδια από πάγο και χιόνι.

Οι πολικές θερμοκρασίες στους καταρράκτες του Νιαγάρα, έχουν δημιουργήσει ένα τόσο εντυπωσιακό, παγωμένο φαινόμενο, που μπροστά του το παραμύθι με το παγωμένο παλάτι, ωχριά.

Τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες στους καταρράκτες, τόσο από την πλευρά της καναδικής επαρχίας του Οντάριο, όσο και από την πλευρά της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Τα πάντα, δείχνουν να έχουν παγώσει στο χρόνο, περικυκλωμένα από ένα ολόλευκο τοπίο, στο οποίο ξεχωρίζουν οι σταλακτίτες.

Το υπερβολικό κρύο αναμένεται να συνεχιστεί σε τμήματα της βορειοανατολικής Αμερικής όλη την εβδομάδα.
Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι κάτοικοι των βορειοανατολικών πολιτειών μπορεί να ξυπνήσουν την Τρίτη σε θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους -5 ως τους -20 βαθμούς Κελσίου!

Το κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ αναμένεται να διαρκέσει για άλλες δύο βδομάδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του CNN, Μάικλ Γκάι.

Ωστόσο, αυτό δεν δυσαρεστεί τους τουρίστες που σπεύδουν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τους… κατεψυγμένους καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς το θέαμα είναι μοναδικό.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat: τους καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην καναδική πλευρά των συνόρων και των Americans Falls στην αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους από το νησί Luna.

Ice and snow cover branches near the brink of the Horseshoe Falls, due to subzero temperatures in Niagara Falls, Ontario, Canada January 22, 2019. REUTERS/Moe Doiron
An aerial photo taken over the American side shows water flowing around ice due to subzero temperatures in Niagara Falls, New York, U.S. January 22, 2019. REUTERS/Dronebase MANDATORY CREDIT

Huffpost.gr