Ρεκόρ ταχύτητας: Μια Bugatti έπιασε τα 490 χλμ/ ώρα

Η Bugatti έγινε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτου παραγωγής που κινείται με ταχύτητα άνω των 480 χλμ/ ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μετά από μια κούρσα υψηλής ταχύτητας σε γερμανική πίστα δοκιμών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, ένα τροποποιημένο Bugatti Chiron, με οδηγό τον οδηγό δοκιμών Άντι Γουάλας, έπιασε τα 490,5 χλμ/ ώρα σε μια ευθεία διαδρομή 8,8 χλμ στην πίστα δοκιμών Ehra- Lessien της Volkswagen στη Γερμανία. Η Buhatti ανήκει στη Volswagen (όπως και οι Lamborghini και Bentley).

Η Bugatti είναι «κατασκευάστρια αυτοκινήτων παραγωγής», δηλαδή κατασκευάζει πολλαπλά αντίγραφα του ίδιου αυτοκινήτου για χρήση σε δημόσιους δρόμους- αν και, στην περίπτωση της εταιρείας, σε μικρούς αριθμούς και πολύ υψηλές τιμές. Ωστόσο, επί της προκειμένης, επρόκειτο για ένα πρωτότυπο Chiron που η εταιρεία ανέπτυξε σε συνεργασία με την ιταλική Dallara. Σημειώνεται πως αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για επίτευξη ρεκόρ έχουν πιάσει ταχύτητες μέχρι και άνω των 800 χλμ/ ώρα.

Η κανονική Bugatti Chiron μπορεί να πιάσει, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά συστήματα, μέγιστη ταχύτητα 420 χλμ/ ώρα. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει τι ταχύτητα μπορεί να πιάσει ένα μη τροποποιημένο όχημα χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα περιορισμού της ταχύτητας: Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, αυτό υπάρχει επειδή δεν γνωρίζουν κατά πόσον τα ελαστικά του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να αντέξουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Πηγή huffingtonpost.gr/