Πώς είναι μια ημέρα της ζωής του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο;

Ο Τζεφ Μπέζος, δεν είναι απλά ο πλουσιότερος άνθρωπος της ιστορίας αλλά θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα επιχειρηματικά μυαλά, ο μέγας άρχοντας της τεχνολογίας που άλλαξε τα δεδομένα στο επιχειρείν.

Η Amazon, είναι η δεύτερη εταιρεία στην ιστορία, μετά την Apple, που ξεπέρασε σε αξία το 1 τρισ. δολάρια ενώ η περιουσία του Μπέζος φτάνει τα 137 δισ. δολάρια!

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες, βρίσκονται σε εξαιρετικά θετική τροχία ενώ είναι αξιοσημείωτο πως η Amazon έγινε η 2η αμερικανική εταιρεία, μετά την Apple, που ξεπέρασε σε αξία το 1 τρισ. δολάρια τον Αύγουστο του 2018, αναφέρει το Markets Insider. Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της Amazon έχει χρηματιστηριακή αξία 790 δισ. ευρώ.

Πως είναι μια ημέρα της ζωής του; Πώς ένα τέτοιο λαμπρό μυαλό, ο ιθύνων νους μιας από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες επιχείρησης ζει την καθημερινότητά του; Ησυχάζει ποτέ; Έχει κοινά η ζωή του σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο;

Γενικά, πώς είναι ένα τυπικό 24ωρο για τον πλουσιότερο άνθρωπο της Υφηλίου;

Το Business Insider, έδωσε την απάντηση.

Ξυπνάει με φυσικό τρόπο κάθε πρωί με το φως του ηλίου, χωρίς ξυπνητήρι.

Το πρωί δίνει μεγάλη βάση στα μικρά καθημερινά πράγματα, τα οποία όμως είναι το αλατοπίπερο της ζωής. Όπως το να
απολαμβάνει μια ζεστή κούπα υψηλής ποιότητας καφέ και να διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του.

Περνά χρόνο με την οικογένειά του. Μέχρι και τον πρόσφατο χωρισμό τους, έπαιρνε ένα υπερπλήρες και υγιεινό πρωινό μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά τους, πριν αυτά να φύγουν για το σχολείο.

Για να διατηρεί τις άνωθεν συνήθειες κατά γράμμα και να μην αναγκάζεται να τις επισπεύδει, δεν βάζει ποτέ κάποιο επαγγελματικό ραντεβού ή κάποια δουλειά τις πρωινές ώρες.

Αλλά δεν το παρακάνει κιόλας με το να τα μεταθέτει κι όλα αργότερα. Οι σημαντικότερες συναντήσεις λαμβάνουν χώρα πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Για τους διάφορους επενδυτές της Amazon, αφιερώνει μόλις 6 ώρες ετησίως από τον χρόνο του.

Ανέκαθεν ήταν πολύ φλογερός ομιλητής και αυστηρός ως αφεντικό, μέχρι που προσέλαβε έναν εξειδικευμένο σύμβουλο να τον βοηθά να κατεβάζει τους τόνους του.

Στα γεύματά του, προτιμά τις πιο ασυνήθιστες επιλογές και διαρκώς θέλει να δοκιμάζει νέα πιάτα (έχει απαθανατίσει τον εαυτό του να δοκιμάζει… ιγκουάνα!).

Τα απογεύματα έχει πολύ λίγες και συγκεκριμένες συναντήσεις επιλέγοντας να χαλαρώνει στο μεγαλύτερό τους διάστημα.
Ακόμα κι αν «σκάσει» κάτι επείγον, συνήθως το αφήνει για την επόμενη μέρα!

Όπως ο ίδιος δηλώνει, μετά τις 5 το απόγευμα δεν θέλει να σκέφτεται τίποτα σχετικά με τη δουλειά και τις επιχειρήσεις του.

Όση εντύπωση κι αν σας προκαλεί, απολαμβάνει να πλένει ο ίδιος τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα. «Είναι από τις πιο σέξι μου συνήθειες» σχολιάζει ο ίδιος με χιούμορ.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τις ώρες που γυμνάζεται, ωστόσο είναι παραπάνω από εμφανές πως διατηρείται σε εξαιρετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, σίγουρα προϊόν σκληρής γυμναστικής και άσκησης.

Έχει πάθος με την κινηματογραφική υπερπαραγωγή «Star Trek», τα οποία βλέπει ξανά και ξανά με τα παιδιά του και πάθος με τα… διαγαλαξιακά ταξίδια.

Λάτρης του καλού ύπνου, κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

economistas.gr