Πέντε μύθοι για το αυτοκίνητό σου που δεν ισχύουν

Η θεωρία από την πράξη έχει διαφορά και ειδικά όσον αφορά την οδήγηση. Το ίδιο ισχύει και για την διατήρηση του οχήματός σας. Ωστόσο, κάποια πράγματα που έχουμε μάθει ή μας έχουν πει κι έχουν διαδοθεί περαιτέρω, δεν είναι και πολύ σωστά.

Ποια είναι, όμως, αυτά;

Μύθος 1: Πρέπει να αλλάξετε το λάδι σας κάθε 3.000 μίλια
Αυτό ισχύει μόνο αν κάνετε σύντομα ταξίδια συχνά με πολλές στάσεις και κίνηση. Ο μέσος οδηγός μπορεί να περιμένει έως 7.500 μίλια για να αλλάξει τα λάδια του αυτοκινήτου του και, ανάλογα με το πώς οδηγείτε, ορισμένοι κατασκευαστές μπορεί να προτείνουν αλλαγή λαδιών ακόμα και στα 10.000 μίλια

Μύθος 2 : Η σούπερ αμόλυβδη είναι καλύτερη από την κανονική

Αυτό που πιστεύουν πολλοί οδηγοί είναι ότι αν πληρώσουν περισσότερα χρήματα για καύσιμα, θα δουν και καλύτερα αποτελέσματα σε ποιότητα και ταχύτητα. Μόνο, όμως, αν το απαιτεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου, ο οδηγός καλείται να πληρώνει για περισσότερη… περιεκτικότητα σε οκτάνιο. Διαφορετικά, η απλή βενζίνη αρκεί

Μύθος 3: Η μπαταρία φορτίζει αμέσως με τον εναλλακτήρα (γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος)
Όταν οδηγείτε για πολλές ώρες και ειδικά το χειμώνα που κάνει κρύο, όταν έχετε ανοίξει τη θέρμανση ή το σύστημα μουσικής, λογικό είναι ο εναλλακτήρας να έχει λιγότερη ενέργεια για να επαναφορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου σας.

Μύθος 4 : Ο καθαρισμός ενός αυτοκινήτου με απορρυπαντικό είναι μια καλή ιδέα

Σίγουρα δεν είναι. Το απορρυπαντικό ή το υγρό πιάτων χαλάνε το κέρωμα του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο υγρά καθαριστικά αυτοκινήτου.

Μύθος 5: Πρέπει να αντικαταστήσετε το φίλτρο αέρα κάθε φορά που αλλάζετε λάδι
Θα πρέπει να ελέγχετε το φίλτρο αέρα κάθε φορά που αλλάζετε λάδι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να αντικατασταθεί . Τα φίλτρα αέρα μπορούν να διαρκέσουν έως και 30.000 μίλια ανάλογα με την καθαριότητα του αέρα.