Ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε

Αναφέρθηκε ακόμα στην επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία των νέων.

Ο πρίγκιπας Χάρι τονίζει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν επιζήμιες επιπτώσεις στην ευημερία των ανθρώπων στο πλαίσιο της χθεσινής τους συνάντησης με υποστηρικτές της ψυχικής υγείας των νέων στο καφέ του Ουέλινγκτον, Maranui.

Το ζεύγος μίλησε για τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής υγείας κατά τη συνάντησή τους με τα μέλη της οργάνωσης Voices of Hope. «Κάνετε πραγματικά εξαιρετική δουλειά», είπε χαρακτηριστικά η Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Χάρι ρώτησε τους υπέρμαχους της ψυχικής υγείας των νέων για το πόσο παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρόλο στα συμπτώματα των ψυχικών διαταραχών από τις οποίες υποφέρουν νέοι άνθρωποι, ενώ ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί. «Βλέπετε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν ξέρετε αν πρόκειται για φίλτρο ή πραγματική εικόνα. Ενώ η κριτική σας σχετικά με την προσωπική σας αξία επηρεάζεται, ειδικά όταν πρόκειται για likes» είπε η Μέγκαν Μαρκλ.

Η Ζένεβιεβ Μόρα, συνιδρύτρια της οργάνωσης για την ψυχική υγεία των νέων, Voices of Hope δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Χάρι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ότι και τόσο ο πρίγκιπας όσο και η σύζυγός του έθεσαν πολλές ερωτήσεις. Αποστολή της οργάνωσης Voices of Hope είναι να προσφέρει ελπίδα σε εκείνους που αγωνίζονται για θέματα ψυχικής υγείας, προωθώντας την ψυχική ευεξία, ενδυνάμωση και ανάκαμψη.

Ο πρίγκιπας Χάρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Express αξιοποίησε την επίσκεψή του για να μιλήσει για τους προσωπικούς του αγώνες ψυχικής υγείας σχολιάζοντας: «Χρειάστηκα περίπου τρία-τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσω το ταξίδι μου και στη συνέχεια έπρεπε να βρω τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσω». Ο πρίγκιπας Χάρι εγκωμιάστηκε ευρέως επειδή πέρσι μίλησε ειλικρινά για τους προσωπικούς του αγώνες σχετικά με την ψυχική του υγεία, λέγοντας ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία και ήταν «πολύ κοντά σε πλήρη κατάρρευση από πολλές απόψεις».

Εκφράζοντας τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των social media στην ψυχική υγεία δήλωσε: «Τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τους νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συχνά το φταίξιμο επιρρίπτεται στους γονείς, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε δίκαιο, καθώς πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση και γι αυτά τα πράγματα», τόνισε.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ολοκληρώνουν τη βασιλική περιοδεία τους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Fortunegreece