Ο άστεγος που βρήκε μιά πολύτιμη εικόνα στα σκουπίδια

Ένας άστεγος από το Έντμοντον του Καναδά βρήκε μια τυχαία μέρα στα σκουπίδια έναν κουρελιασμένο πίνακα μέσα σε ένα βρώμικο πλαίσιο. Έτσι, έψαξε κάποιο παλαιοπωλείο για να πουλήσει το «θησαυρό» που βρήκε, μήπως καταφέρει και μαζέψει χρήματα για το γεύμα της ημέρας, σύμφωνα με την καναδική έκδοση της HuffPost.

Στον δρόμο του βρέθηκε το παλαιοπωλείο του Αλεξάντερ Αρτσμπολντ, που ήξερε τον άστεγο, ονόματι Άνταμ, από τη γειτονιά. Φιλοτιμήθηκε να τον βοηθήσει. Έλεγξε τον πίνακα, αντιλήφθηκε ότι είναι ο Μπάμπι, ο παιδικός ήρωας της Disney και τον αγόρασε έναντι 20 δολαρίων. Και οι δύο ήταν ικανοποιημένοι.

Όταν ήρθε η ώρα, όμως, να καθαρίσει τον πίνακα ο Αλεξάντερ, μήπως τον πουλήσει περισσότερο, διαπίστωσε ότι στο πίσω μέρος του πίνακα, είχε την αυθεντική σφραγίδα της Disney. Προερχόταν από το 1937, όταν και γυρίστηκε η ταινία κινουμένων σχεδίων.

Έτσι, δημοσίευσε τον πίνακα στο ebay, για να τον πουλήσει. Ένας αστυφύλακας από την Νέα Υόρκη έδειξε έντονο ενδιαφέρον και προσέφερε 3.700 δολάρια για να τον αγοράσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο Αλεξάντερ ήταν ο Άνταμ, ο άστεγος.

«Η καλοσύνη αξίζει πολύ περισσότερο από τα χρήματα και έσπευσα να βοηθήσω τον τύπο που μου έφερε τον πίνακα», είπε και έψαξε τον Άνταμ για να του δώσει το μερίδιο που του αναλογούσε.

Τουτέστιν, μετά από προσπάθεια ημερών για να τον βρει, κάποιοι άστεγοι ανέφεραν στον Άνταμ ότι τον ψάχνει ο «τύπος με τις αντίκες» και κινήθηκε να τον βρει. Με τα πολλά και τα λίγα ο Άνταμ γέμισε τις τσέπες του με 1.600 δολάρια. Τότε, εξιστορήθηκε την ιστορία του στον Αλεξάντερ.

Είχε πέσει σε κατάθλιψη όταν έχασε τη δουλειά του – δούλευε σε στεγνοκαθαριστήριο – τη γυναίκα του και το σπίτι του. Στα 38 του βρισκόταν ήδη τρία χρόνια στο δρόμο. Μάζευε χρήματα για να βρει τη γυναίκα του και στα τρία του παιδιά που είχαν μετακομίσει στο Οντάριο.

Ο Αλεξάντερ ήθελε να τον βοηθήσει να πετύχει το στόχο του. Δημιούργησε σελίδα στο GoFundMe για τον Άνταμ. Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει πάνω από 12.000 δολάρια.

Και όλα αυτά παραλίγο να μη συμβούν, καθώς ο Άνταμ είχε επιχειρήσει να πουλήσει τον «Μπάμπι» σε άλλα παλαιοπωλεία πριν καταλήξει στο μαγαζί του Αλεξάντερ. Τον έδιωχναν όμως και δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά, επειδή ήταν άστεγος.

Huffpost.gr