Η Κιμ Καρντάσιαν αναδείχθηκε ως η πιο «επικίνδυνη διασημότητα»

Η Kim Kardashian είναι η πιο «επικίνδυνη διασημότητα». Αλλά γιατί;

Εάν είστε από αυτούς που αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το τηλεοπτικό δράμα που ζει με τις αδερφές της ή για τις πιθανές αντιδράσεις τις στα νέα κατορθώματα του συζύγου της Kanye West, καλά θα κάνετε να το ξενασκεφτείτε.

Η τηλεπερσόνα και δαιμόνια επιχειρηματίας ανακηρύχθηκε για το 2018, όπως αναφέρει το ΒΒC ως η πιο επικίνδυνη διασημότητα που θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς διαδικτυακά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία McAfee η οποία ασχολείται με την κυβερνοασφάλεια.

Συγκεκριμένα η McAfee πραγματοποίησε μετρήσεις για να διαπιστώσει στην αναζήτηση ποιων διάσημων προσώπων εμφανίζονται τα περισσότερα αποτελέσματα (δηλαδή links) που είναι πιθανότατα φορείς κακόβουλου λογισμικού.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη ετήσια έρευνα, πρώτος στη λίστα είχε αναδειχθεί ο Craig David.

Στη δεύτερη θέση, της φετινής λίστας έρχεται η Naomi Campbell.

Tρίτη αναδείχθηκε η αδερφή της Kim, Kourtney Kardashianκαι τέταρτη η Adele.

Στην αντίστοιχη λίστα για τις ΗΠΑ, την πρωτιά κέρδισε η ηθοποιός, Ruby Rose (Orange Is The New Black).

Όπως εξηγεί η McAfee είναι διαδεδομένη πρακτική των κυβερνοεγκληματιών να «χρησιμοποιούν» διασημότητες για να παγιδέψουν τους χρήστες και να κλικάρουν σε επικίνδυνα links.

Το πιο σύνηθες, εάν πέσετε θύματα, είναι να πιάσει κάποιον ιό ο υπολογιστής σας ή οι hackers να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης.