Ήθελε να γίνει διάσημη στο Instagram και κατέληξε να μην ξέρει που χρωστάει

Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες και βγάζουν λεφτά από το Instagram. Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη διάσημοι και κάποιοι άλλοι είναι οι λεγόμενοι social media celebrities. Όμως αυτές οι συμφωνίες είναι πάντα προσοδοφόρες; Μια από αυτούς τους χρήστες που θέλησαν να γίνουν celebrities, όχι μόνο δεν κέρδισε λεφτά, αλλά έμεινε απένταρη και επιπλέον χρωστάει και 10.000 δολάρια. Η Lissette Calveiro μετακόμισε στην Νέα Υόρκη και ήθελε να αποτυπώσει την ζωλη της στην μεγάλη πόλη των ΗΠΑ.

«Ήθελα να πω την ιστορία μου ενώ ζούσα στην Νέα Υόρκη», είπε η 26χρονη στην εφημερίδα New York Post. Το εισόδημά της προερχόταν από την πρακτική της και από μια part-time δουλειά που είχε βρει σε ένα κατάστημα. Ωστόσο, αν και δεν είχε χρόνο, ήθελε να φοράει καινούργια ρούχα και να ταξιδεύει, ώστε να ενημερώνει το Instagram της.

«Ψώνιζα συνέχεια ρούχα για να βγάλω την τέλεια φωτογραφία. Ζούσα με παραπάνω λεφτά από τις δυνατότητές μου», λέει η Calveiro. Ξόδευε 200 δολάρια για ρούχα που φορούσε μόνο μια φορά και τσάντες που έφταναν σε κόστος τα 1.000 δολάρια.

lisse3

Ταξίδευε επίσης συνέχεια, ξοδεύοντας 700 δολάρια για ένα ταξίδι στο Ώστιν του Τέξας. Ένιωθε υποχρεωμένη ότι έπρεπε να ταξιδεύει σε έναν πολυτελή προορισμό τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Όπως στις Μπαχάμες και στην Μαδρίτη.

Τα περισσότερα ταξίδια που έκανε το 2016 ήταν αποκλειστικά για το Instagram. Αλλά όσα ξόδευε ώστε να διατηρήσει το προφίλ μια κοπέλας που ζούσε την τέλεια ζωή, δημιούργησαν ένα χρέος που την ανάγκασε να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στο Μαϊάμι.

Αλλά δεν σταμάτησε να ξοδεύει. Μόνο όταν βρήκε τελικά δουλειά στην Νέα Υόρκη κατάλαβε πως θα πρέπει να αλλάξει τρόπο ζωής, αν ήθελε να μείνει εκεί. Ξεκίνησε λοιπόν να κάνει υπολογισμούς. Μείωσε τις αναρτήσεις της και ανέβαζε πολλά παλιά posts. Βρήκε ένα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο και έτρωγε σπίτι. Σε 14 μήνες κατάφερε να μην χρωστάει πια. Αλλά ήταν αρκετός καιρός. Και κατάλαβε.

lisse2

Ακόμα χρησιμοποιεί το Instagram και «τρέφει» τους 16.000 ακόλουθούς της, αλλά δεν επέστρεψε στις παλιές τις συνήθειες. Πλέον, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Instagram για να κάνει γνωριμίες και όχι να επιδεικνύει τον εαυτό της. Λέει μάλιστα πως από ένα σημείο και μετά έπαψε να είναι ο εαυτός της. Εσωτερικά και εξωτερικά.

Σύμφωνα με το Fashionista, θα πρέπει να ξοδεύεις 31.400 δολάρια τον χρόνο για να έχεις έναν τέτοιο λογαριασμό στο Instagram. Και όπως λέει πλέον και η Calveiro δεν αξίζει. Οι περισσότεροι ψάχνουν πλέον κάτι μοναδικό και όχι έναν λογαριασμό με ταξίδια και ρούχα, που είναι πια κάτι συνηθισμένο.

E-Radio.gr