Είναι 71 ετών και θα διασχίσει τον Ατλαντικό με ένα βαρέλι

Ένας Γάλλος ηλικίας 71 ετών ξεκίνησε να διασχίσει τον Ατλαντικό με μία ειδικά σχεδιασμένη «κάψουλα-βαρέλι», η οποία ταξιδεύει χωρίς καύσιμα, μόνο με τα ωκεάνια ρεύματα.

Ο Ζαν Ζακ Σαβάν, πρώην αλεξιπτωτιστής, αναχώρησε από το Ελ Χιέρο στα ισπανικά Κανάρια νησιά την Τετάρτη και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, θα ολοκληρώσει το ταξίδι του καλύπτοντας μία απόσταση 2.800 μιλίων μέχρι την Καραΐβική σε τρεις μήνες.

Το ιδιότυπο homemade «σκάφος» είναι εφοδιασμένο με κουζίνα και ένα στρώμα με ιμάντες, το οποίο θα τον προστατεύει από τραυματισμούς όταν το «βαρέλι» θα είναι στο έλεος των κυμάτων του ωκεανού.

Ο Σαβάν θα ταξιδεύει με ταχύτητα 1-2 μιλίων την ώρα και υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του θα κάνει μετρήσεις που θα βοηθήσουν στη μελέτη των θαλασσίων ρευμάτων.

Η «κάψουλα – βαρέλι» έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια χορηγών και καμπάνιας crowdfunding. Ο Σαβάν δημιούργησε σελίδα στο facebook στην οποία ενημερώνει για την πορεία του περιπετειώδους ταξιδιού του.

Όπως δήλωσε στο AFP στις προμήθειες του είναι ένα μπουκάλι λευκό κρασί και λίγο φουά γκρα για να γιορτάσει την έλευση του νέου χρόνου και ένα δεύτερο μπουκάλι κρασί -κόκκινο, αυτή τη φορά- για τα γενέθλια του που είναι τον Ιανουάριο, ενώ δηλαδή θα είναι ακόμη εν πλω.

Huffpostgr