Γιατί αυτή η φωτογραφία θεωρήθηκε σεξιστική και ο διαφημιστής απολύθηκε

Μια διαφήμιση ενός ξενοδοχείου έφερε τα πάνω κάτω στους χρήστες του Τwitter, με πρωτοπόρο μια δημοσιογράφο, επιθυμώντας μάλιστα την απόσυρσή της.

Η θύελλα αντιδράσεων αφορά τη διαφήμιση του Sofitel, ενός ξενοδοχείου-κολοσσού στην Αυστραλία (και σε άλλα μέρη του κόσμου), που δείχνει ένα αντρόγυνο να ξυπνά χαρούμενο, να απολαμβάνει το πρωινό του και να διαβάζει ο καθένας αυτά που τους αρέσουν.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέλαβαν διαφορετικό μήνυμα από τη συγκεκριμένη φωτογραφία και κατηγόρησαν τους υπεύθυνους για φυλετική διάκριση και σεξισμό.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας φαίνεται να διαβάζει το «Financial Review» που είναι ένα επιχειρηματικό περιοδικό, ενώ η γυναίκα να διαβάζει ένα βιβλίο για τη μόδα, απεικονίζοντας παγιωμένα στερεότυπα χρόνων, που όπως φαίνεται δεν έχουν απαλειφθεί ακόμα.

Η δημοσιογράφος Ελίζαμπεθ Ριντμαν έγραψε στο Twitter: Γεια σου, Sofitel. To πρωινό σου φαίνεται υπέροχο. Ήθελα να ξέρεις, όμως, ότι είμαι γυναίκα και διαβάζω κι εγώ Financial Review καθημερινά».

Η αντίδραση των υπεύθυνων ήταν άμεση, οι οποίοι απολογήθηκαν για την αναστάτωση που προκάλεσαν, ενώ ενημέρωσαν ότι ο υπεύθυνος της καμπάνια αποσύρθηκε από μελλοντικές δουλειές.

Αναλυτικότερα, έγραψαν: Γεια σου Ελίζαμπεθ, εκτιμούμε που δημοσιεύσατε τις ανησυχίες σας. Δεν είχαμε καμία πρόθεση απολύτως να αναπαραγάγουμε κάποιο στερεότυπο, αλλά αναγνωρίζουμε το λάθος και ζητάμε συγγνώμη για οτιδήποτε μπορεί να ενόχλησε τις γυναίκες. Ο υπεύθυνος της διαφήμισης αποσύρθηκε από όλες τις μελλοντικές καμπάνιες.

Πάντως, την καλύτερη απάντηση την είχε μια άλλη χρήστης που απάντησε και στους δυο λογαριασμούς (της Ρίντμαν και το ξενοδοχείου) λέγοντας: Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με τόσο χαζά πράγματα; Είναι απλά μια φωτογραφία Γιατί σπαταλάτε χρόνο μέ τέτοια; Αυτός ο κόσμος είναι τρελός»