Εσείς στέλνετε μηνύματα όσο κοιμάστε;

Πολλές φορές τυχαίνει να κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα από το μαξιλάρι μας παρόλο που κατά γενική ομολογία η συνήθεια αυτή είναι βλαβερή για την υγεία μας. Τώρα όμως οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η τάση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που επηρεάζει πολύ και την συμπεριφορά σου.

’Εχετε ποτέ ακούσει για το φαινόμενο του «sleep texting»; Πρόκειται για τα μηνύματα που στέλνει κανείς όσο κοιμάται τα οποία φυσικά δεν θυμάται το επόμενο πρωί. Έρευνα του Πανεπιστημίου Villanova που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει πως στη σύγχρονη εποχή όλο και περισσότεροι νέοι πέφτουν θύματα του «sleep texting», χωρίς μάλιστα να έχουν την παραμικρή ιδέα γι′ αυτό.

Για τη μελέτη παρακολουθήθηκαν 372 φοιτητές κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Οι ίδιοι ρωτήθηκαν για τις ώρες που κοιμούνται τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα, καθώς και για το πού αφήνουν το τηλέφωνό τους όταν κοιμούνται.

Το 25,6% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε πως η ποιότητα του ύπνου του δεν ήταν καλή ενώ σημείωσε πως σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το κινητό τους και το γεγονός ότι τους παίρνει ο ύπνος ενώ μιλούν με μηνύματα.

Από τους συμμετέχοντες επίσης το 72% συμπλήρωσε πως το επόμενο πρωί δεν θυμάται τίποτα από τα μηνύματα που έστειλε, κάτι το οποίο δεν προκαλεί καμία έκπληξη δεδομένου ότι πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να θυμηθούν τα τελευταία λεπτά πριν τους πάρει ο ύπνος.

HuffPost.gr