Ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει ποτέ

Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις μια γλώσσα για να συγκινηθείς. Γιατί μερικά συναισθήματα είναι οικουμενικά. Όπως η αγάπη και η υπερηφάνεια ενός γονέα για το παιδί του. Ένα βίντεο και η ιστορία του μας συγκίνησε απίστευτα, κι ας μην καταλαβαίνουμε ισπανικά. Ευτυχώς ο

O 24χρονος Hanns Mujica έστειλε την ιστορία του στην ιστοσελίδα lovewhatmatters.com, όπου δημοσιεύτηκε αρχικά. Σε αυτήν εξηγεί πως έκανε έκπληξη στους γονείς του, καλώντας τον στην αποφοίτηση του, χωρίς να το ξέρουν. Οι γονείς του άλλωστε δεν το περίμεναν, αφού στο λύκειο δεν ήταν καλός μαθητής και είχε μάλιστα αποβληθεί.

«Πάντα μου έλεγαν πως το καλύτερο δώρο που μπορώ να τους κάνω είναι να σπουδάσω και να αποφοίτησω. Το σχεδίαζα για καιρό όλο αυτό και επιτέλους η στιγμή έφτασε», γράφει στην αρχή ο Hanns.

Δεν ήταν ιδιαίτερα διαβαστερός μαθητής. Διάβαζε τόσο, όσο χρειαζόταν για να περάσει τις τάξεις. Στο κολέγιο τα πράγματα άλλαξαν. Οι καθηγήτες δεν είναι πάνω από το κεφάλι, να σε βοηθούν και να σε προτρέπουν να ολοκληρώσεις την εργασία σου. «Σου δίνουν απλά ένα θέμα και εσύ αποφασίζεις αν θα το κάνεις ή όχι», παραδέχεται ο 24χρονος.

Δεν έδειξε και πολύ ζήλο και αυτό του κόστισε την αποβολή του. «Όταν οι γονείς μου το έμαθαν, η έκφραση του προσώπου τους μου ράγισε την καρδιά. Είχα δει την ίδια έκφραση μόνο όταν ο μεγαλύτερος αδερφός μου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκείνη την στιγμή υποσχέθηκα στον εαυτό μου, πως θα κάνω τα πάντα για να μην ξαναδώ αυτή την έκφραση στα πρόσωπά τους», εξιστορεί ο Hanns.

Επέστρεψε στο κολέγιο και αποφάσισε να αλλάξει συμπεριφορά. Έπιασε δουλειά και πλήρωνε τα δίδακτρα. Πήρε φοιτητικά δάνεια από το πανεπιστήμιο και κάποια στιγμή δεν μπορούσε να τα πληρώσει. Σταμάτησε για έναν χρόνο και ύστερα άρχισε ξανά. 6 χρόνια το πάλεψε με νύχια και με δόντια, σε μια διαδρομή που δεν ήταν εύκολη γι’ αυτόν. Αλλά είχε μια υπόσχεση να τηρήσει.

Το 2018 τελικά έφτασε η στιγμή. Οι γονείς του δεν ήξεραν πότε θα τελείωνε τις σπουδές του. Οργάνωσε λοιπόν μια φωτογράφηση. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, μπορείτε να τον δείτε στο βάθος της εικόνας να κρατά μια πινακίδα, με την οποία ευχαριστεί τους γονείς του. Τους έγραψε ένα γράμμα (αυτό δεν καταλαβαίνουμε, αλλά δεν πειράζει) και δυο εισιτήρια για την αποφοίτησή του.

Διαβάζοντας το γράμμα, οι γονείς του έβαλαν τα κλάματα, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν γύρισαν και αντίκρυσαν τον γιο τους με το κοστούμι και το καπέλο της αποφοίτησης. «Πέρασα έξι χρόνια προσπαθώντας αλλά βλέποντας τα πρόσωπά τους, κατάλαβα ότι κάθε προσπάθεια και κάθε ξενύχτι άξιζαν με το το παραπάνω. Έμαθα πως οι αντιξοότητες είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε έτσι κι αλλιώς στην ζωή μας, αλλά είναι ο τρόπος που επιμένουμε εκείνος που ορίζει τον χαρακτήρα μας», καταλήγει ο Hanns.

Μόνο ένα βλέμμα στα πρόσωπα των γονιών του φτάνει να καταλάβεις την ευτυχία τους, γι’ αυτό το σπάνιο δώρο που τους έκανε το γιος τους. Είναι ένα από τα πιο συγκινητικά βίντεο που έχουμε δει, διδάσκοντάς μας πάρα μα πάρα πολλά…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM