Μπορείτε πλέον να μείνετε σε ένα… σοκολατένιο σπίτι!

Το «Σοκολατένιο Εξοχικό» φιλοτέχνησε ο μαιτρ γλύπτης σοκολάτας Ζαν-Λικ Ντεκλιζό, στην Σεβρ, μόλις τριάντα λεπτά από το Παρίσι.

Το «home, sweet home» είναι μια συνηθισμένη φράση μεταξύ των αγγλόφωνων, και πλέον αυτό γίνεται πραγματικότητα, στην κυριολεξία, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περάσουν μια μέρα σε ένα σοκολατένιο σπίτι.

Το «Σοκολατένιο Εξοχικό» (The Chocolate Cottage) φιλοτέχνησε ο μαιτρ γλύπτης σοκολάτας Ζαν-Λικ Ντεκλιζό, στην Σεβρ, μόλις τριάντα λεπτά από το Παρίσι. Τα πάντα σ’ αυτό το 18 τετραγωνικών εξοχικό είναι από σοκολάτα: οι τοίχοι, η οροφή, η ντουλάπα, το ρολόι τοίχου, ακόμη και οι κούπες για ρόφημα και τα βιβλία. Υπάρχει και μια λιμνούλα από λευκή σοκολάτα έξω από το εξοχικό, δίπλα σε ένα παρτέρι με λουλούδια (σοκολατένια και αυτά).

Χρειάστηκε ενάμισι τόνο σοκολάτας ο Γάλλος καλλιτέχνης για να «οικοδομήσει» το εξοχικό, στους κήπους του παλατιού Orangerie Ephémère στη Σεβρ. Τώρα, έχει τεθεί υπό ενοικίαση για τις 5 ή 6 Οκτωβρίου. Η διαμονή περιλαμβάνει εργαστήριο, στο οποίο οι διαμένοντες εκεί θα διδαχθούν από τον Ζαν-Λικ να φιλοτεχνούν ένα μικροσκοπικό σοκολατένιο σαλέ το οποίο θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έχτιζα ένα ανθρώπινων διαστάσεων σοκολατένιο εξοχικό για ταξιδιώτες» δήλωσε ο Ζαν-Λικ Ντεκλιζό. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μοιράζομαι το πάθος μου για τη σοκολάτα και ελπίζω ότι οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν την παραμονή τους σε ένα τόσο μοναδικό και δελεαστικό μέρος» πρόσθεσε.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση στις 26 Σεπτεμβρίου για να κοιμηθούν στο «Σοκολατένιο Εξοχικό». Αλλά πρέπει να προσέχουν «να μην καταστρέψουν (ή φάνε) την κατοικία». Ας κρατήσουν την όρεξή τους για τα πολλά σνακ σοκολάτας που θα προσφέρονται.