Η Barbie έχει νέο… επάγγελμα!

Με την πάροδο των χρόνων, η διάσημη κούκλα Barbie υπέστει πολλές μεταμορφώσεις στην εμφάνισή της. Όχι μόνο έχει «υποδυθεί» σχεδόν όλες τις διασημότητες -από την Gigi Hadid ως τη Frida Kahlo- αλλά η Barbie έχει αλλάξει και πολλά επαγγέλματα: την έχουμε δει πυροσβέστη, νοσοκόμα, αστροναύτη μέχρι και πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η τελευταία καριέρα που της έδωσαν οι κατασκευαστές της στην εταιρεία Mattel είναι ένας ακόμη χώρος, ανδροκρατούμενος, όπου οι γυναίκες δεν εκπροσωπούνται επαρκώς: αυτός της ρομποτικής μηχανικής. Σύμφωνα με το περιοδικό People, μόλις το 12% των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο χώρο είναι γυναίκες.

Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσουν τέσσερις εκδοχές της Barbie μηχανικού ρομποτικής, η καθεμία με διαφορετικό χρώμα δέρματος, διαφορετικό χρώμα μαλλιών και χτένισμα.

Και οι τέσσερις τύποι ωστόσο θα φορούν μαύρο τζιν παντελόνι, μπλε τζιν μπουφάν και ένα μακό μπλουζάκι με στάμπα, λευκά αθλητικά παπούτσια και γυαλιά ασφαλείας.

Οι τέσσερις διαφορετικοί τύποι συμβαδίζουν με τη δέσμευση της Mattel να κατασκευάζει κούκλες Μπάρμπι με όλους τους σωματότυπους. Το 2016 κυκλοφόρησε κούκλες σε διάφορα μεγέθη, από πολύ μικροκαμωμένη έως πολύ ψηλή ή με καμπύλες. Όλες τους είχαν κατά παραγγελία διαφορετικό τύπο μαλλιών και χρώμα δέρματος.