Το ανθρώπινο είδος ίσως είναι το μοναδικό στο σύμπαν

Ομάδα διεθνών ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εντόπισε στοιχεία που δείχνουν ότι το ανθρώπινο είδος αποτελεί το μοναδικό είδος του σύμπαντος με νοημοσύνη σύμφωνα με τη νέα μελέτη τους.

Για την έρευνα, η ομάδα ανέλυσε το αποκαλούμενο παράδοξο Fermi που δείχνει ότι ενώ υπάρχουν εκατομμύρια ουράνια σώματα σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις άλλης ζωής.

Απέρριψαν εξίσωση που πρότεινε αρχικά ο Φρανκ Ντρέικ στη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με την οποία το τεράστιο μέγεθος του σύμπαντος υποδηλώνει εγγενώς ότι πρέπει να υπάρχει και άλλη έξυπνη ζωή.

″Όταν το μοντέλο προσαρμόζεται για να αντιπροσωπεύει ρεαλιστικά τον κόσμο, βρίσκουμε μια ουσιαστική πιθανότητα να μην υπάρχει άλλη έξυπνη ζωή στο παρατηρούμενο σύμπαν μας, και επομένως δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν δεν εντοπίσουμε ποτέ οποιαδήποτε σημάδια άλλης ζωής ”έγραψε ο επικεφαλής της ομάδας Άντερς Σαντμπεργκ σύμφωνα με το Fox News .

Η έρευνά τους αποκάλυψε ότι υπάρχει 30% πιθανότητα ότι οι άνθρωποι είναι μόνοι στον Γαλαξία. Επιπλέον, η ομάδα βρήκε επίσης στοιχεία ότι, σε περίπτωση που υπάρχει εξωγήινη ζωή, θα είναι πιθανόν λιγότερο εξελιγμένη από αυτή που υπάρχει στη γη.

Ενώ υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι ίσως είναι μόνοι, η μελέτη δεν είναι οριστική και πρέπει να αναλυθούν πολλές ακόμη παράμετροι , προτού το συμπέρασμα μπορέσει μπορέσει να τεκμηριωθεί πλήρως.

Πηγή: Space Reporter