Η αγνοούμενη γυναίκα που βρέθηκε να ψάχνει τον εαυτό της

Μια τουρίστρια από την Ασία, το καλοκαίρι του 2012, έδωσε μια νέα σημασία στους όρους «αγνοούμενος» και «αναζήτηση». Γιατί η ιστορία της, που ξεκίνησε όταν αναφέρθηκε πως δεν επέστρεψε στο λεωφορείο με τους υπόλοιπους τουρίστες, κατέληξε σε μια τραγελαφική έρευνα για τον εντοπισμό της. Με αίσιο τέλος ευτυχώς…

Όλα ξεκίνησαν στην ηφαιστειακή περιοχή του φαραγγιού Eidgja της Ισλανδίας, όταν ένα γκρουπ τουριστών επέστρεψε στο λεωφορείο. Μια γυναίκα έλειπε. Μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν, με τον οδηγό να την περιμένει για περίπου μια ώρα.

Αμέσως μετά, κάλεσε την αστυνομία. Μια επιχείρηση εντοπισμού της, με διάφορες ομάδες να χτενίζουν την περιοχή, ξεκίνησε και κράτησε για αρκετές ώρες. Η περιγραφή που είχαν ήταν σχετικά συγκεκριμένη: γυναίκα ασιατικής καταγωγής με σκούρα ρούχα.

Έψαχναν μέχρι τις 3 το πρωί. Και τότε αποκαλύφθηκε το παράξενο του πράγματος. Η γυναίκα ήταν στο λεωφορείο από την αρχή. Δεν είχε καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει και μάλιστα είχε βγει «βόλτα» για να ψάξει τον… ευατό της.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν, ότι η τουρίστρια είχε αλλάξει ρούχα και είχε «φρεσκαριστεί» πριν επιστρέψει στο λεωφορείο. Οι υπόλοιποι δεν την αναγνώρισαν και μάλλον ο οδηγός μέτρησε λάθος αρκετές φορές, όπως παραδέχθηκε και ο διοικητής της αστυνομία, Sveinn Runarsson, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Η τουρίστρια λοιπόν, όσο έψαχνε τον εαυτό της στην περιοχή, κατάλαβε ότι ψάχνουν εκείνη. Επέστρεψε με την ομάδα της στο λεωφορείο και ενημέρωσε πως… είχε βρεθεί. Ο οδηγός ενημέρωσε την αστυνομία και μια τραγελαφική έρευνα ωρών σε δύσβατα μέρη, έφτασε στο τέλος της. Με παράξενο αλλά αίσιο τρόπο…

E-Radio.gr