Αυτό το κόλπο λειτουργεί πάντα αν δεν έχεις πια όρεξη να δουλέψεις

Νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο στη δουλειά, έχεις βαρεθεί, δεν έχεις κίνητρο ή όρεξη; Διάβασε τι παρατήρησαν οι επιστήμονες!

Οι εργαζόμενοι που αισθάνονται πως δεν έχουν κίνητρο χρειάζονται περισσότερη εμπιστοσύνη, όχι περισσότερες πληροφορίες.

Μια σειρά πειραμάτων από τους ψυχολόγους Lauren Eskreis-Winkler και Ayelet Fishbach βασίστηκε σε μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια. Οι περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι δεν κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι από την έλλειψη ικανοτήτων ή άγνοιας.

Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πως η δουλειά τους θα έχει αντίκτυπο ή δεν θα εκτιμηθεί, αργά ή γρήγορα σταματούν να την κάνουν! Όμως υπάρχει ένας τρόπος για να τους ξαναβάλετε στο παιχνίδι. Αντί να ζητήσουν συμβουλές, πρέπει να δώσουν!

Ο Eskreis-Winkler και ο Fishbach διαπίστωσαν ότι το 72% των ανθρώπων που αγωνίζονταν για να εξοικονομήσουν χρήματα, μετά από συμβουλές που έδωσαν οι ίδιοι σε άλλους, τους ώθησε να εξοικονομήσουν χρήματα!

Δηλαδή, το γεγονός πως ενέπνευσαν και συμβούλευσαν άλλους, λειτούργησε και σε αυτούς εκατό τοις εκατό!

Το 77% των ενηλίκων που είχαν θέματα με τη διαχείριση του θυμού, δήλωσαν ότι ήταν περισσότερο παρακινημένοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους αφού έδωσαν συμβουλές διαχείρισης θυμού σε άλλους!

Αυτά τα ευρήματα δεν είναι απλώς περίεργα! Είναι επίσης εκπληκτικά χρήσιμα! Μία προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι παίρνουν καλύτερες και σοφότερες αποφάσεις όταν προσποιούνται ότι συμβουλεύουν κάποιον τρίτο. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που στις εταιρείες ένας υπάλληλος συμβουλεύει τον άλλο για να αποκτήσουν και οι δύο και πάλι όρεξη!

Eradio.gr