Αυτά είναι τα πιο σπάνια τρίδυμα στον κόσμο

ΟMike και η Amy Howard έμειναν έκπληκτοι μετά από ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας όταν ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι δεν περίμεναν ένα μωρό, αλλά τρία. Η κατάσταση όμως έγινε ακόμα πιο συγκλονιστικά μετά τη γέννηση των μωρών όταν το ζευγάρι έμαθε ότι τα τρίδυμα είχαν όλα το ίδιο εκ γενετής ελάττωμα.

Αφού γεννήθηκαν οι Hunter, Jackson και Kaden, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για τους γιατρούς να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι δεν ήταν σωστό σωματικά. Ο Hunter και ο Τζάκσον είχαν κρανία που προεξείχαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Ο αδελφός Kaden, είχε τριγωνικό σχήμα κεφαλιού μαζί με ένα έντονα μυτερό μέτωπο.

Αυτή η σπάνια κατάσταση ονομάζεται Craniosynostosis κατά την οποία ένα ή περισσότερα από τα ινώδη ράμματα στο κρανίο ενός νεογνού διασυνδέονται πρόωρα μετατρέποντάς τα σε οστά αλλάζοντας έτσι το μοτίβο ανάπτυξης του κρανίου. Μάλιστα είναι η πρώτη περίπτωση στην ιστορία της ιατρικής όπου τρίδυμα έχουν διαγνωστεί με το ίδιο εκ γενετής ελάττωμα που κανονικά εμφανίζεται σε ένα μωρό ανά 2000 γεννήσεις.

Επειδή η Craniosynostosis μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τα τρίδυμα έκαναν διορθωτική χειρουργική επέμβαση και ήταν πίσω στο σπίτι μέσα σε 3 ημέρες. Ο γιατρός έστειλε τα αγόρια στο σπίτι με τα δικά τους ορθωτικά κράνη. Έπρεπε να τα φορούν για αρκετούς μήνες ώστε τα κεφάλια τους να αποκτήσουν κανονικό σχήμα.

Σήμερα τα 3 αγοράκια είναι μια χαρά στην υγεία τους και τα κεφάλια τους έχουν κανονικό μέγεθος και σχήμα.

Δείτε το βίντεο:

e-daily.gr