5+1 κλασσικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες που θέλου να βλέπουμε κάθε χρόνο

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και η διάθεση να παρακολουθήσουμε εορταστικές εκπομπές και άλλα τηλεοπτικά προγράμματα, είναι εδώ.

Οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες προβάλονται από τότε που εμφανίστηκε η τηλεόραση. Ανάμεσά τους υπάρχουν οι κλασικές, διαχρονικές που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν σταματάμε να βλέπουμε. Από μεταφορές παραμυθιών μέχρι ρομαντικές κομεντί, παρακάτω παρουσιάζουμε τις απαραίτητες ταινίες για την περίοδο των γιορτών, για να μπείτε στο κλίμα.

«It’s A Wonderful Life»

Περιγραφή

Όταν ο Τζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στούαρτ) εύχεται δυνατά να μην είχε γεννηθεί ποτέ, ένας άγγελος εμφανίζεται για να του δείξει ακριβώς πως θα ήταν η ζωή του χωρίς αυτόν.

Έτος κυκλοφορίας: 1946

«Home Alone (Μόνος στο Σπίτι)»

Ένα οκτάχρονο και ατίθασο αγόρι πρέπει να προστατεύσει το σπίτι του από δυο ληστές, όταν η οικογένειά του τον έχει αφήσει καταλάθος μόνο στο σπίτι, φεύγωντας για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μετά την πρώτη ταινία, ακολούθησαν άλλες τέσσερις, της ίδιας σειράς. Στη δεύτερη πρωταγωνίστησε πάλι ο Μακόλει Κάλκιν.

Έτη κυκλοφορίας των Home Alone: 1990, 1992, 1997, 2002, 2012

«Love Actually»

Περιγραφή

Η πιο δημοφιλής Χριστουγεννιάτικη ταινία φέτος έκλεισε 15 χρόνια από την κυκλοφορία της. Το «Love Actually» ακολουθεί τη ζωή οκτώ διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ερωτική τους ζωή ο καθένας με τον τρόπο του. Οι ιστορίες διαδραματίζονται ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα, στο Λονδίνο.

Έτος κυκλοφορίας: 2003

«The Holiday»

Περιγραφή

Δυο γυναίκες, προβληματισμένες με την ερωτική τους ζωή, ανταλλάζουν σπίτια και περνούν τις διακοπές τους η μια στη χώρα όπου μένει η άλλη, όπου και θα συναντήσουν έναν ντόπιο και θα ερωτευτούν. Πρωταγωνιστούν οι: Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζακ Μπλακ και Τζούντ Λο.

Έτος κυκλοφορίας: 2006

«The Nightmare Before Christmas»

Περιγραφή

Ο Τζακ Σκέλινκγτον, βασιλιάς της Χάλογουινταουν, ανακαλύπτει την Κριστμαστάουν, τα ζεστά της χρώματα και το εορταστικό κλίμα, ώσπου αποφασίζει να φέρει τα Χριστούγεννα και στην πόλη του, όταν απαγάγει τον Άγιο Βασίλη και τον αντικαθιστά.

Έτος κυκλοφορίας: 1993

«A Christmas Carol»

Περιγραφή

Η πιο κλασσική ιστορία των Χριστουγέννων που έχει γυριστεί σε πολλές εκδοχές, είναι αδιαμφισβήτητα αυτή του Εμπενίζερ Σκρούτζ. Ο Σκρούτζ είναι ένας μίζερος, μοναχικός άνδρας που μισεί τα Χριστούγεννα μέχρι την παραμονή που η ζωή του θα αλλάξει ριζικά με την επίσκεψη τριών πνευμάτων. Ο Άλαστερ Σιμ πρωταγωνιστεί ως Σκρούτζ, σε μια ερμηνεία που κάνει αυτή την εκδοχή της διάσημης ταινίας, να ξεχωρίζει.

Έτος κυκλοφορίας: 1951

Huffpost.gr