5 μυστικά των επαγγελματιών μάγων

Οι μάγοι είναι…πλάσματα ανεξερεύνητα για όλους μας! Τι κι αν είναι απλώς performers και όλα τους τα θαύματα είναι απλώς πανέξυπνα κόλπα…

1. Δεν υπάρχει σχολείο για μάγους ούτε το Hogwarts εκεί έξω. “Δεν υπάρχει πραγματική εκπαίδευση”, λέει ο μάγος Dave Taylor (aka Magic Dave) από την Αγγλία. “Η γνώση μας είναι όλη η προσωπική εμπειρία, οι σημειώσεις σε σεμινάρια, DVD, και βιβλία κλπ.”

2. Ξοδεύουν εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ για βιβλία! Οι επαγγελματίες μάγοι, αυτοί που γεμίζουν στάδια, επενδύουν πολύ στο βιβλίο αναφέρει ο Randy Follis. “Οι περισσότεροι μάγοι διαβάζουν πολύ” λέει ο διάσημος μάγος στο Λας Βέγκας, Xavier Mortimer. “Δεν γνωρίζω επαγγελματίες μάγους που δεν έχουν τις δικές τους τεράστιες βιβλιοθήκες”.

“Τα περισσότερα βιβλία είναι σπάνιες εκδόσεις, και μάλιστα για ένα μικρό κοινό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές τιμές”, λέει ο Mortimer. Για παράδειγμα, ο Denny Haney, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος Denny και Lee Magic στη Βαλτιμόρη, Maryland, λέει ότι ένα βιβλίο, το Soirees Fantastique από τον Christian Fechner – κοστίζει 3000 δολάρια! Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα, ο μάγος Χουντίνι, είχε στην κατοχή του 4.000 βιβλία για τη μαγεία και τον πνευματισμό, που σήμερα βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

3. Μπορούν να περάσουν έναν ολόκληρο χρόνο για να πετύχουν ένα μόνο μαγικό κόλπο.Ο Danny Whitson, ένας κωμικός και μάγος από το Knoxville, Tennessee, λέει ότι πέρασε ένα χρόνο μπροστά στον καθρέφτη, κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση. “Ακούγεται τρελό,” λέει, “αλλά ένας σπουδαίος μάγος μαθαίνει πάντα. Αν η κίνηση δεν γίνει σωστά, χάνεις όλη τη μαγεία”.

4. Οι μάγοι μπορούν να βγάλουν περισσότερα χρήματα απ’όσα φαντάζεστε! Αν αφήσουμε στην άκρη τους διάσημους μάγους που γεμίζουν στάδια και βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε κάθε παράσταση, τότε οι τιμές μπορούν να φτάσουν από 250 ευρώ μέχρι 2.500!

5. Δεν επιτρέπεται να έχουν κακές μέρες, γιατί τότε μπορεί όλα να πάνε στραβά στη σκηνή. “Το να είσαι επαγγελματίας μάγος ουσιαστικά σημαίνει ότι πουλάς ένα προϊόν-τον εαυτό σου”, λέει ο Dave Taylor. “Πρέπει να πείσετε το ακροατήριό σας ότι είστε ο καλύτερος ακόμα και όταν δεν αισθάνεστε καλά. Αν δεν τους πείσετε, το βράδυ θα είναι δύσκολο!”

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα καλύτερα άρθρα του VANTAGEMAG.COM