Η Laetitia χρησιμοποιεί τα μαλλιά της και δημιουργεί τέχνη με δυνατά μηνύματα

Η μόλις 21 ετών καλλιτέχνης Laetitia Ky από το Ivory Coast της Δυτικής Αφρικής, χρησιμοποιεί τα μαλλιά της για να δημιουργήσει τέχνη, και συμμετέχει στο κίνημα όχι μόνο για να επιδείξει τα σοβαρά ταλαντούχα επιτεύγματα της αλλά και να δώσει προσοχή στα ζητήματα που μαστίζουν τις γυναίκες στην κοινωνία μας.
Η Ky δεν είναι μόνο ο αρχιτέκτονας αυτών των vanguard στυλ, είναι επίσης καιο ίδιος ο καμβάς. Τα αποτελέσματα της δημιουργικότητάς της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με ακρίβεια ως head-turning, αλλά σύμφωνα με την Ky, η χρήση τους περιορίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει στο διαδίκτυο.

Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας και την φωτογράφιση των εντυπωσιακών γλυπτών, που μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά έως δύο ώρες, τα διαλύει. (Μα πως της πάει η καρδιά;;;)

Σε μια συνέντευξη στο Elite Daily, η Ky λέει εξηγεί πως άρχισε να κάνει την μοναδική της τέχνη μαλλιών. Ενώ η μητέρα της τη δίδαξε πώς να πλέκει τα μαλλιά της σε πολύ νεαρή ηλικία, εκείνη ασοχλείται με αυτό τον τελευταίο χρόνο. Σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, η φανταστική της ιδέα προσελκύει σχεδόν 50.000 followers στο Instagram.

laetia2

Ως επί το πλείστον, η Ky λέει ότι έχει βιώσει μια έκρηξη από θετικά σχόλια και υποστήριξη αλλά, όπως είναι συνηθισμένο από κάθε καλλιτέχνη που δημιουργεί τα δικά του κύματα, υπάρχουν εκείνοι που ήταν λιγότερο δεκτικοί.

Μερικοί χρήστες του Instagram έχουν εκφράσει την άποψη ότι δεν μπορούν να ακτανοήσουν πως είναι δυνατόν να ξοδεύει ώρες για να δημιουργήσει όλα αυτά με τα μαλλιά της -τα οποία απαιτούν αρκετές ώρες δουλειάς- και μετά να τα διαλύει!

Η Ky λέει ότι κάποιοι followers έχουν φτάσει μέχρι και να δηλώσουν ότι η τέχνη της τρίχας είναι “μαγεία”. Ωστόσο, τα αρνητικά σχόλια δεν φαίνεται να την προβληματίζουν. Η Ky λέει: “Κρατάω μόνο το θετικό κομμάτι. Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες ούτως ή άλλως”.

laetia3

Ως φόρο τιμής στο #MeToo κίνημα, δημιούργησε μια σκηνή ενός άνδρα που τραβούσε τη φούστα μιας γυναίκας και ρίχνει τα χέρια της σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτή η εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Instagram της ξεκίνησε με τη λεζάντα “Χιλιάδες γυναίκες βιάζονται κάθε μέρα στον κόσμο, αλλά πολύ λίγοι μπορούν να μιλάνε γι ‘αυτό, να διαμαρτύρονται ή να παλεύουν”. Αυτή η εικόνα αντιμετωπίστηκε με εκατοντάδες απαντήσεις από γυναίκες ευχαριστώντας την που μίλησε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

laetia4

Προτού προσθέσει τη φωνή της στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και της παρενόχλησης, λέει στο Elite Daily ότι το έργο της ήταν πάντα μέρος κοινωνικών σχολίων. “Η όλη ιδέα της όλης ιδέας είναι κοινωνική, διότι προωθεί την ενίσχυση της μαύρης ομορφιάς, της αυτοπεποίθησης και της αγάπης του εαυτού. Θα είναι δύσκολο για μένα να σας πω ακριβώς πότε ή πως άρχισα να αγωνίζομαι με αυτό που κάνω, αλλά πρέπει να έχει συμβεί [οργανικά] επειδή είμαι φυσικά αφοσιωμένη στα ζητήματα που βρίσκονται κοντά στην καρδιά μου “.

Η Ky λέει ότι αντλεί έμπνευση από εικόνες που είχε δει από χτενίσματα για γυναίκες από διάφορες αφρικανικές φυλές και, επίσης, ελπίζει ότι το Instagram της θα αποτελέσει πηγή κινήτρων για να δημιουργήσει και να ενθαρρύνει και άλλες νέες γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

laetia5