Προεδρικό: Νέα σύσκεψη για το β’ γύρο των Προεδρικών – Ο Πρ. Αναστασιάδης προσπαθεί να ελέγξει τον Συναγερμό

H συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο τού ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η έκτακτη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Προεδρικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την ήττα του ΔΗΣΥ στις Προεδρικές Εκλογές, διακόπηκε από τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά που άναψαν επικίνδυνα τα αίματα. Είχαν ανηφορίσει στο Προεδρικό, οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Αννίτα Δημητρίου, Χάρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης και άλλοι υπουργοί και συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εμφανίστηκε ξεκάθαρα υπέρ της στήριξης του ΔΗΣΥ στην υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, εισήγηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση κάποιων παρευρισκόμενων στη σύσκεψη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το κόμμα δεν μπορεί να επιβραβεύσει τον «αποστάτη και τον διασπαστή της παράταξης» – εισηγήθηκαν την στήριξη τής υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η σύσκεψησυνεχίζεται σήμερα το πρωί, με την ίδια περίπου χθεσινοβραδινή σύνθεση. Στις 9:30 πμ άρχισε η τετ α τετ συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη – Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημειώνεται ότι η προσπάθεια τού Νίκου Αναστασιάδη να ελέγξει αποφάσεις του κόμματος σε σχέση με τον β’ γύρο των εκλογών, προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια σε μερίδα στελεχών του Συναγερμού, τα οποία εμφανίζονται έτοιμα να δημοσιοποιήσουν και να τεκμηριώσουν την άποψή τους. Στο κάδρο αναμένεται να μπει εντός της ημέρας και ο Νίκος Χριστοδουλίδης (τετ α τετ με Πρόεδρο της Δημοκρατίας).

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, γύρω στο μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού και στις 6:00 μμ αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Πηγή: politis.com.cy