Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν και συνελήφθη

Ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ (νυν ή πρώην) που παραπέμπεται στο εδώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν, όπου σύντομα θα του απαγγελθούν κατηγορίες που συνδέονται με την εξαγορά της σιωπής της Στόρμι Ντάνιελς κατά τις εκλογές του 2016. Ο Τραμπ χαιρέτισε τους υποστηρικτές του που έχουν μαζευτεί έξω από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε τη μεταφορά της δίκης σε άλλη τοποθεσία και συγκεκριμένα στο Στέιτεν Αιλαντ. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές, αλλά και «πολέμιοι» του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, προσωπικό ασφαλείας και διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν για να παρακολουθήσουν το άνευ προηγουμένου θέαμα ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ να παραδίδεται στις αρχές.

Ο Τραμπ ανέφερε καθ’οδόν με ανάρτησή του ότι η σύλληψή του μοιάζει «τόσο σουρεαλιστική» ενώ κατευθυνόταν προς το δικαστικό μέγαρο πριν από την κατάθεσή του.

«Φαίνεται τόσο ΣΟΥΡΕΑΛΙΚΟ — ΟΑΟΥ, πρόκειται να ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική», δημοσίευσε στο Truth Social.

Πριν ξεκινήσει η δίκη στις 9.15 μ.μ, (ώρα Ελλάδος) ο Τραμπ θα συλληφθεί επίσημα από τις αρχές της Νέας Υόρκης. Αναμένεται να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα του τραβήξουν την φωτογραφία σήμανσης.

Στο δικαστήριο, ο Τραμπ αναμένεται να δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες και ο δικαστής που προεδρεύει της υπόθεσης, ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν, πιθανότατα θα επιτρέψει στον πρώην πρόεδρο να επιστρέψει στη Φλόριντα.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου (2017-21), που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον το 2024, αναχώρησε γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) από την κατοικία του στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, για να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, στο νότιο άκρο του νησιού.

Πηγή: Ηuffpost, Guardian