Καταδίκη της Χαμάς χωρίς ομοφωνία στο Σ.Α. του ΟΗΕ – Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία

Δεν κατατέθηκε πρόταση ανακοίνωσης καθώς το σώμα διχάζεται διαχρονικά για το παλαιστινιακό και το ζητούμενο ήταν ένα κείμενο που θα πήγαινε πέρα από την καταδίκη της Χαμάς.

Κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασαν την αιφνιδιαστική επίθεση ευρείας κλίμακας της παλαιστινιακής Χαμάς στο Ισραήλ ωστόσο, κατά την κεκλεισμένων την θυρών έκτακτη συνεδρίαση, ομοφωνία δεν υπήρξε.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, οι ΗΠΑ είχαν καλέσει όλα τα κράτη μέλη του Σ.Α. να καταδικάσουν σθεναρά τις «ειδεχθείς τρομοκρατικές ενέργειες» της Χαμάς «εναντίον του ισραηλινού λαού και της κυβέρνησής του».

«Μεγάλο μέρος των χωρών καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς. Αλλά προφανώς, όχι όλες», σχολίασε ο αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο Ρόμπερτ Γουντ, μιλώντας στον Τύπο μετά τη συνεδρίαση.

«Μπορείτε ασφαλώς να καταλάβετε ποια ήταν μια από αυτές χωρίς καν να σας πω για ποια πρόκειται», συνέχισε, προφανώς υπαινισσόμενος τη Ρωσία, οι σχέσεις της οποίας με τη Δύση έχουν φθάσει στο ναδίρ τους μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: huffingtonpost.gr