Ερντογάν: Στη Δύση δεν μας συμπαθούν επειδή δεν αγοράζουμε πια όπλα από αυτούς

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ογάν για τη στήριξή του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τον Σινάν Ογάν για τη στήριξή του στον επόμενο γύρο εκλογών στην Τουρκία, απορρίπτοντας φημολογίες περί «παζαριών» – ενώ εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά της Δύσης.

«Είχαμε συνομιλίες με τον κ. Ογάν στο γραφείο μου και ανακοίνωσε ότι θα στήριζε εμένα και τη Λαϊκή Συμμαχία. Τον ευχαριστώ από πλευράς μου και εκ μέρους του κόμματος» είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο TRT Haber αργά τη Δευτέρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έγιναν συζητήσεις για κάποιου είδους παζάρι/ συμφωνία. «Ο κ. Ογάν ξέρει τη στάση μας για την επιβίωση της χώρας, περιλαμβανομένης της μάχης κατά της τρομοκρατίας και των σχέσεων με τον τουρκόφωνο κόσμο. Δεν θα κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση ως προς αυτά τα θέματα, δεν θα κάνουμε ποτέ» είπε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι 450.000 πρόσφυγες επέστρεψαν στα σπίτια τους στη βόρεια Συρία και ότι η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό αυτόν στο ένα εκατομμύριο με την ανέγερση περισσότερων σπιτιών στην περιοχή.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης και των δυτικών ΜΜΕ, λέγοντας ότι «επιτύχαμε τα περισσότερα δημοκρατικά μας κέρδη στην Τουρκία αγωνιζόμενοι κατά των επικεφαλίδων τους». Επίσης υποστήριξε πως η Δύση δεν συμπαθεί την Τουρκία επειδή «ξερίζωσε την τρομοκρατία»: «Στη μάχη κατά της τρομοκρατίας πάντα είμαστε μόνοι μας»- ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην αμυντική βιομηχανία, λέγοντας ότι η πρόοδος της Τουρκίας ενοχλεί τη Δύση: «Τους αρέσει που η Τουρκία δυναμώνει στην αμυντική βιομηχανία; Φυσικά δεν μας συμπαθούν. Δεν μας συμπαθούν επειδή δεν αγοράζουμε πια όπλα και πυρομαχικά από αυτούς. Το έθνος μου τους απάντησε στις 14 Μαΐου. Ελπίζω πως στις 28 Μαΐου θα το κάνουμε ξανά».

«Ακούσατε να ενοχλούνται το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ και η Λιβύη από τις προσπάθειές μας; Όχι. Όταν κοιτάμε ποιοι ενοχλούνται από την επιτυχία μας, βλέπουμε πιο ξεκάθαρα ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Πηγή: huffingtonpost.gr