Xορεύουμε γιατί είναι τρόπος ζωής!

Η δασκάλα χορού Αδαμαντίνη Κοσμά γνώριζε από μικρή τι ακριβώς ήθελε να γίνει. Ακολούθησε αυτό που ήθελε η καρδιά της και το αποτέλεσμα στην πορεία τη δικαίωσε. Μετά από αρκετά χρόνια ιδρώτα, αφοσίωσης και πειθαρχίας στο χορό και στο μπαλέτο δημιούργησε τη σχολή Art De Ballet, όπου διδάσκει… τη σχολή του μπαλέτου.

Του Ζανέττου Λουκά

Πότε αποφασίσατε ότι ο χορός θα γίνει το επάγγελμά σας;

Από νεαρή ηλικία ήξερα τι ακριβως ήθελα και αποφάσισα ότι ο χορός θα γίνει το επάγγελμα μου όταν ήμουνα 13 χρονών. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα εντατικά μαθήματα μπαλέτου και συγχρόνου για να μπορέσω να μπω στις ακαδημίες που ήθελα.

Που έχετε λάβει δίπλωμα καθηγήτριας χορού και πότε ξεκίνησε η σχέση σας με το χορό και το μπαλέτο;

Έχω σπουδάσει στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή Νίκης Κονταξάκης στην Αθήνα. Έπειτα μετά από auditions στην Ιταλία κέρδισα υποτροφία στο Opus ballet και στο London Russian Ballet Academy στο Λονδίνο. Η σχέση μου με το μπαλέτο ξεκίνησε από την ηλικία των 5 και από μικρή ήτανε το μεγάλο μου πάθος για αυτό και στην ηλικία των 13 ξεκίνησα να δουλεύω πιο σκληρά, συμμετέχοντας σε αρκετούς διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το 2014 με δέχτηκαν στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Το 2017 έφτασα στους top 35 χορευτές στο “So you think you can dance” και το 2021 βραβεύτηκα ως χορογράφος με την καλύτερη χορογραφία στο διαγωνισμό της Ευρώπης “Aces Europe capitals and cities of sport”.

Τι είναι αυτό που αποκομίσατε μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας της σχολής; 

Σήμερα, κλείνουμε τα 5 χρόνια λειτουργίας της σχολής Art de ballet, ένας τεράστιος κύκλος για εμένα, το πρώτο μου σπίτι όπως λέω στους φίλους μου. Νιώθω ευλογημένη καθημερινά που έχω την ευκαιρία να δουλεύω με παιδιά που διψούν για γνώσεις και είμαι έτοιμη για ακόμα πιο μεγάλα πράγματα.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα που κάνει τη σχολή να ξεχωρίζει απ’ τις υπόλοιπες;

Η φιλοσοφία μου, ως ιδιοκτήτρια της σχολής, είναι τα παιδιά πρώτα, να έρχονται και να τα κάνουμε να αγαπάνε το χορό και να παθιάζονται με αυτό. Το φιλικό περιβάλλον είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και η αγάπη μας προς όλα τα παιδιά σε συνεργασία με τον επαγγελματισμό καθώς και την χρυσή μου ομάδα που με ακολουθεί χρόνια τώρα μας έφεραν στις επιτυχίες που έχουμε σήμερα.

Έχετε λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς. Μιλήστε μας για τις επιτυχίες σας.

Ναι, πρόσφατα 11 μαθητές μας διαγωνίστηκαν στο πανελλαδικό διαγωνισμό “Nationals” φέρνοντας στην σχολή 14 βραβεία. Επιπλέον η ομάδα της σχολής ετοιμάζεται για τον διεθνή διαγωνισμό International Dance Talent Competition όπου θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις 8-10 Ιούλιου.

Ποσό δύσκολο είναι το κομμάτι του κλασικού μπαλέτου; 

Μιλώντας σε επαγγελματικό επίπεδο το κλασικό μπαλέτο καθώς και ο σύγχρονος χορός απαιτούν τεράστιες ώρες προπόνησης, υπομονής και επιμονής. “Δυνατό στομάχι και τσαγανό”, έλεγε η δασκάλα μου. Παιδιά που αντέχουν τον σωματικό πόνο και το θέλουνε πολύ. Η μαγεία της σκηνής όμως πάντα σβήνει όλα τα κλάματα και όλες τις θυσίες. Xορεύουμε γιατί είναι τρόπος ζωής!

Για περισσότερες πληροφορίες:

1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι Τηλέφωνα επικοινωνίας: 96 650629

Facebook: Art de Ballet – Adamantini Kosma

Instagram: artdeballet_official

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news