STRIKE BACK!

Αναγεννημένος, ανανεωμένος και με μία «Συγνώμη» ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κάνει την μεγάλη επιστροφή της καριέρας του, αλλά και της ζωής του.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Κωνσταντίνε θα ξεκινήσω από κοιτάω να φτιάχνω το σήμερα μου κουβαλώντας όλα τα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού. Η συνεργασία με την αγαπημένη Άννα Βίσση σε ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι σου αφήνει στο μέλλον;

Η συνεργασία μου με την Άννα Βίσση ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη αρχή για τη νέα σεζόν τόσο για εμένα, όσο για τις «Notes Live» αλλά και γενικά για τα μουσικά δρώμενα της νυχτερινής Κύπρου. Ξέρεις όταν έχεις υπομονή κάποια μέρα όλα γίνονται στην ώρα τους. Αβίαστα και όπως πρέπει. Ήθελα πολύ να ξανασυνεργαστώ μετά από χρόνια με την Άννα. Αυτό που χτίσαμε στην Κύπρο, αυτό που καταφέραμε βάζοντας το νησί μας στον πανελλήνιο χάρτη της διασκέδασης και ψυχαγωγίας ήταν έτοιμο να δεχτεί και να υποστηρίξει – τώρα, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, την έλευση της Άννας στο νησί. Ήμουν και εγώ έτοιμος νομίζω, είναι και η προσωπική σχέση με την Άννα αλλά επίσης οφείλω να αναγνωρίσω τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε ο καλός μας φίλος και στενός συνεργάτης στον τομέα της επικοινωνίας στις «Notes Live», Χάρης Σιανίδης, για να γίνει αυτή η δουλειά. Όλα λοιπόν «κούμπωσαν» εύκολα. Με λίγα λόγια, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μας πήρε 6 χρόνια! Το πιστέψαμε όλοι, το πίστεψε και η Άννα, έγινε και πέτυχε!


Περνώντας ενάμιση μήνα μαζί με την Άννα τι ήταν αυτό που σου έμεινε χαραγμένο;
Ο κόσμος που εκτίμησε, αγάπησε και αποθέωσε το όλο event. Ήταν μαγικό και απίστευτο, πέραν κάθε προσδοκίας. Αυτή είναι η μία πλευρά αυτών που αποκόμισα. Η δεύτερη ήταν η αγάπη και ο θαυμασμός που έχω για την Άννα και η μεταξύ μας σχέση που έχει τις απαρχές της στο 1996. Οι αναμνήσεις ετών που ζωντάνευαν και γινόταν ξανά πραγματικότητα, σκηνές του χθες στο σήμερα, πιο όμορφες, πιο ώριμες, πιο δυνατές, πιο σημαντικές. Ταξίδι γεμάτο μουσικές, φιλία και αγάπη! Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς..
Η αρχή της καριέρας σου θα έλεγε κανείς ότι ήταν αξιοζήλευτη, όντας μέλος του πιο γνωστού αντρικού boy band που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, γνωρίζοντάς μεγάλη φήμη. Τι είναι αυτό που νοσταλγείς από τότε;
Ξέρεις, το παρελθόν είναι ένα ωραίο μέρος για να το επισκέπτεσαι αλλά να μην κατοικείς σε αυτό. Δεν νοσταλγώ τίποτα. Απλά αγαπώ εκείνη την εποχή γιατί κάθε εποχή είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Και τα θετικά πράγματα του τότε. Αλλά για να απαντήσω πιο ευθέως, το μόνο που μου λείπει ίσως είναι η δισκογραφία που ήταν σε άνθηση και οι στιγμές μας δημιουργώντας τραγούδια τότε.

Ποιες σημαντικές διαφορές βρίσκεις στον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Χριστοφόρου από τη δεκαετία του 2000 μέχρι σήμερα;
Εντάξει είναι φυσικό να είμαι πιο ώριμος, πιο δυνατός καλλιτεχνικά, με πολλά «παράσημα» από νίκες αλλά και καλό ένστικτο φτιαγμένο από τα λάθη της διαδρομής και φυσικά με πιο μεστή καλλιτεχνική κρίση και ολοκληρωμένος φωνητικά. Το σημαντικότερο είναι ότι ο εαυτός μου του σήμερα δεν φοβάται.


Αυτή την περίοδο βρίσκεσαι στις «Νότες live» μαζί με τον Νίκο Μακρόπουλο. Ένα σχήμα όπου ο καθένας σας έχει διαφορετικό είδος μουσικής. Πως είναι η μέχρι στιγμής συνεργασία σας;
Κάθε συνεργασία είναι και μία πρόκληση και η συγκεκριμένη με το Νίκο έχει το χαρακτηριστικό ότι είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι ως προς το είδος της μουσικής που υπηρετούμε. Όταν όμως έχεις ανοιχτούς τους διαδρόμους επικοινωνίας, καλλιτεχνικά πάντα μιλώντας, μπορεί και το πιο «αταίριαστο» πράγμα να γίνει και το πιο ενδιαφέρον. Περνάμε καλά, ο κόσμος το αγκαλιάζει θερμά, διασκεδάζουμε και γλεντάμε πολύ!
Σε κάθε σου πρόγραμμα ξεχωρίζει η θετική ενέργεια που έχεις επί σκηνής. Πώς μπορείς να διατηρείς κάθε φορά τον ίδιο χαρακτήρα και διάθεση;
Αγαπώ πάρα πολύ αυτό που κάνω και φυσικά χωρίς τη μουσική δεν ζω. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν έχει σημασία η δική μου διάθεση. Σημασία έχει ότι μπορώ και κάνω τον κόσμο ευτυχισμένο την ώρα που έρχεται να με δει και να με ακούσει. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το να κάνεις δυνατές και αξέχαστες τις στιγμές του κόσμου.


Μίλησε μας για τη πρόσφατη δισκογραφική σου δουλειά, το τραγούδι «Συγγνώμη». Πως προέκυψε;
Το “Συγγνώμη” είναι γραμμένο εξολοκλήρου από τον καλό μου φίλο Χαράλαμπο Προύντζο. Ο Χαράλαμπος πριν από δύο χρόνια περίπου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει έχω ένα τραγούδι για σένα. Μου το παίζει στην κιθάρα εκείνη τη στιγμή και εγώ αμέσως το ερωτεύτηκα. Του απάντησα ότι το παίρνω άμεσα και προχωράω με ενορχήστρωση και παραγωγή. Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε, ξεχώρισε και αγαπήθηκε τόσο στα ραδιόφωνα, όσο στα social media αλλά αυτό που με συγκινεί περισσότερο είναι η ανταπόκριση του κόσμου όταν το ερμηνεύω στις ζωντανές μου εμφανίσεις. Το αγαπώ πάρα πολύ αυτό το τραγούδι, είναι ευαίσθητο, μελωδικό, με νόημα και με στόφα κλασικού.

Τι πλάνα υπάρχουν για την νέα χρονιά;

Τη νέα χρονιά σίγουρα θα κυκλοφορήσω καινούργια τραγούδια τα οποία ετοιμάζω τώρα και ίσως και ένα ολοκληρωμένο δίσκο. Έρχονται και περισσότερες συνεργασίες τόσο στην Κύπρο, στην έδρα μου τις «Notes Live», όσο και στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες στην επόμενη μας κουβέντα όπου πολλά από αυτά θα έχουν ήδη γίνει!