3 λεπτά με τη Κική Σίγα

Παραλίμνι/Ετών 34

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Συνδεδεμένη με τον παππού και την γιαγιά της, η Κική Σίγα είχε τα πιο όμορφα και ανέμελα παιδικά χρόνια, ταξιδεύοντας μαζί τους σε πολλά μέρη στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μαζί με τον αδερφό της Αλέκο, περνούσαν αρκετές ώρες με τον παππού Αλέκο και την γιαγιά Πέπα, καθώς και οι δυο γονείς τους, Αντρέας και Νίκη Σίγα, δούλευαν σε ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Εγγλέζου και έχουν 1 αγοράκι, τον Σωτήρη- Θαδδαίο.

Ως μαθήτρια, είχε αγάπη για το θέατρο, όπου και έλαβε μέρος σε Παγκύπριο Διαγωνισμό σχολικού θεάτρου, κερδίζοντας με την ομάδα της την 1η θέση, εκπροσωπώντας τον Θεατρικό Όμιλο του σχολείου στην Ελλάδα.

Το 2005, ξεκίνησε τις σπουδές της στο ΤΕΙ Αθηνών, στη Διοίκηση Μονάδων & Πρόνοιας και ακολούθως, συνέχισε με εξειδίκευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οργάνωση & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Παράλληλα, δούλεψε στο Ιατρικό Κέντρο «Υγεία», στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2012 και εργάστηκε ως υπεύθυνη γραφείου στο Ορθοδοντικό Κέντρο Λευκωσίας μέχρι το 2016.

Όταν έχασε τον παππού και την γιαγιά της από καρκίνο, διαπίστωσε ότι υπάρχει έλλειψη φροντίδας σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, με διάφορες ασθένειες και παθήσεις. Έτσι το 2016, δημιουργεί εταιρία κατ’ οίκον φροντίδας με το όνομα «Φροντί-ΖΩ», στο Παραλίμνι. Όμως, η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος στους ασθενείς την αναγκάσαν να το σταματήσει.

Το 2019, αναλαμβάνει την θέση της Β. Διευθύντριας στο ΚΕΠΑ στο Παραλίμνι, με μέριμνα την ομαλή καθημερινή λειτουργία του Κέντρου. Η ίδια χαρακτηρίζει το Κέντρο ως «Των Πονεμένων η Χαρά». Είναι ευγνώμων και νιώθει μεγάλη χαρά με την βοήθεια που δίνει ο κόσμος, έτσι ώστε να μπορούν να συνεχίζουν με αξιοπρέπεια το έργο που ξεκίνησαν οι ιδρυτές Πάτερ Ευέλθων και η Πρεσβυτέρα Αντρούλα Χαραλάμπους εις μνήμην του ιού τους Χριστόφορου.

Η κατ’ οίκον διανομή φαγητού σε σπίτια απόρων οικογενειών, το κοινωνικό παντοπωλείο «Καλάθι Αγάπης» και οι υποτροφίες σε άπορους φοιτητές είναι ενέργειες, όπως και πολλά άλλα, που γίνονται με την βοήθεια του κόσμου και πρέπει να συνεχιστούν, γιατί πάντα θα υπάρχει ανάγκη.
Επίσης, η Κική μας ενημερώνει ότι στο ΚΕΠΑ έχει ξεκινήσει και η ανέγερση Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΚΑΦ), ιδέα του μακαριστού Πάτερ Ευέλθων, ο οποίος το είχε σχεδιάσει πριν χρόνια. Είναι ένα πολύ σημαντικό κέντρο, που η επαρχία μας έχει ανάγκη, και ο στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα μιας νόσου τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, καθώς και να στηρίζει την οικογένεια του ασθενούς στην πορεία της ασθένειας. Για όλα τα πιο πάνω μας λέει ότι νιώθει περήφανη και ευλογημένη που δουλεύει στο ΚΕΠΑ, αφού το αισθάνεται πλέον ως το 2ο της σπίτι.

Συμβουλεύει τα πιο νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους. Να σέβονται, να αγαπούν και να βοηθούν τον συνάνθρωπο τους. Να ζουν τη ζωή απλά και όμορφα. Εύχεται κάθε καινούργια μέρα που ξημερώνει να είμαστε όλοι υγιείς μαζί με όσους αγαπάμε, και όχι να είμαστε απλά καλά.. να είμαστε ευτυχισμένοι!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news