3 λεπτά με την Γαβριέλα Γαβριήλ

Δερύνεια/50 ετών

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Τα τελευταία 26 χρόνια, η Γαβριέλα Γαβριήλ έχει συνδέσει το όνομα της με το Δημαρχείο Δερύνειας. Η εργατικότητα, η προσφορά και η έννοια για τον δημότη της Δερύνειας την έχουν κάνει αγαπητή σε όλους στο χωριό και όχι μόνο. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και συγκεκριμένα οικογένεια που ασχολείτο με την παραγωγή φραουλών, εξού και η αγάπη που έχει για την φύση. Στα παιδικά της χρόνια, μαζί με την αδερφή της βοηθούσαν και οι ίδιες τους γονείς τους στην παραγωγή, όπως τα περισσότερα παιδιά της εποχής. Έχει μεγάλο σεβασμό, μέχρι και σήμερα, για τους αγρότες και τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, που συνεχίζουν να εργάζονται σε ένα επάγγελμα που αντιμετωπίζει τόσες δυσκολίες. Αναπολεί τα παιδικά της χρόνια, χρόνια χαλαρά, όπως τα χαρακτηρίζει, χαρούμενα και δημιουργικά στις γειτονιές και στη φύση με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Η φύση σου δίνει χαρακτήρα, όπως μας λέει. Έτσι και για αυτό προσπάθησε και το μετάδωσε και στα παιδιά της, την Μαρίνα και τον Χρίστο, να έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και την φύση, πάντα τους ωθούσε να βγαίνουν έξω για παιχνίδι παρά να μένουν μέσα στο σπίτι. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Πολύκαρπου. Ήταν μαθήτρια στο Δημοτικό Δερύνειας και στο Λύκειο Παραλιμνίου. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο το 1989, ξεκίνησε το πρώτο της πτυχίο στον κλάδο της Πολιτικής Μηχανικής στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, όπου εκεί γνώρισε και τον άντρα της, σπούδαζαν μαζί στον ίδιο κλάδο. Παράλληλα, η Γαβριέλα εκείνη την περίοδο δούλεψε σε αρχιτεκτονικό γραφείο,
σε εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρίες, δουλείες που τις έδωσαν εμπειρίες για το μέλλον. Στην συνέχεια αποφάσισαν μαζί με τον Ανδρέα να συνεχίσουν τις σπουδές τους για δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο πτυχίο Πολιτικής Μηχανικής. Επιστρέφει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1996 και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκινά και η δράση της στο Δημαρχείο Δερύνειας, όπου και αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Μηχανικού. Στη συνέχεια, το 2008, παίρνει τη θέση του Δημοτικού Μηχανικού, μέχρι και το 2014. Έμπειρη πλέον, με αρκετή προσφορά στο Δήμο και μετά από αφυπηρέτηση του πρώην Δημοτικού Γραμματέα, κρίνεται το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει και να εκτελεί τα καθήκοντα του. Καθώς εργαζόταν, το 2016 αποφασίζει και ξεκινά μεταπτυχιακό στη Νομική, στο Πανεπιστήμιο UCLAN και παίρνει πτυχίο στο Διεθνές Δίκαιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Όπως μας λέει, εμπειρία ζωής το μεταπτυχιακό, ειδικά όταν το κάνεις μετέπειτα στη ζωή σου, ενώ παράλληλα μεγαλώνεις την οικογένεια σου και δίνεις στα παιδιά σου και στους υπόλοιπους το παράδειγμα ότι μπορείς να ακολουθείς τα όνειρα σου σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου. Ποτέ δεν είναι αργά, φτάνει μόνο να υπάρχει η δύναμη και η θέληση.

Για την δράση της στο Δημαρχείο, μας λέει ότι πάντα πρέπει να έχουμε κέντρο τον άνθρωπο, να ξέρουμε που υπάρχει ανάγκη και να βγάζουμε στην επιφάνεια τα προβλήματα του κάθε δημότη, ούτως ώστε να μπορούμε να επεμβαίνουμε και να βοηθούμε με μια δίκαιη και κατάλληλη λύση
σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του και όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σωστούς χειρισμούς.

Σήμερα, ούσα μόνιμη Δημοτικός Γραμματέας, στόχος της να συνεχίσει να βοηθά και να εργάζεται για την αναβάθμιση της ζωής του κάθε δημότη της Δερύνειας, όπως έκανε και τόσα χρόνια φυσικά, μέσα από τη συνέχεια της πρωτοπόρας δράσης σε θέματα παιδείας και πολιτιστικών που έχει ο Δήμος Δερύνειας, τη καλυτέρευση και συντήρηση του Περιβάλλοντος, την ανοικοδόμηση μοντέρνων εγκαταστάσεων και φυσικά, τη μέριμνα για την καθαριότητα του Δήμου.

Συμβουλεύει τους νέους να τολμούν, να ακολουθούν τα πιστεύω και τα θέλω τους. Να μην συμβιβάζονται στις επιλογές τους, να μην τις αλλάζουν για κανένα και να ακολουθούν πάντοτε τα όνειρα τους… σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news