3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με τον Κωνσταντίνο Ζαννέτο

Της Άντρης Λάμπρου

“Είμαι άνθρωπος της πρώτης γραμμής”

Ο Κωνσταντίνος Ζαννέτος, Δημοτικός Σύμβουλος της Αγίας Νάπας, δίνει τι δικές του απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρας του.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

Επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω την πνευματική μου κατάσταση δημιουργική. Γενικά το πνεύμα μου είναι ανήσυχο, πορεύομαι με μια συνεχή πνευματική εξερεύνηση καθώς η επιτακτική ανάγκη και η δίψα με οδηγούν σε μια επώδυνη διαδικασία εξέλιξης.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Οι ευθύνες και οι προκλήσεις που καλούμε να αντιμετωπίσω τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελούν στοίχημα για εμένα και όχι φόβο.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;

Τα όνειρα και οι στόχοι μου είναι αυτά που με εξιτάρουν και καθορίζουν τον ορίζοντα της επόμενης μέρας. Είναι κατά κύριο λόγο ο κινητήριος μοχλός που με σηκώνει από το κρεβάτι.

Ποια συνήθεια από την ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;

Το βεβαρημένο μου πρόγραμμα είναι αυτό που χρίζει αλλαγής αλλά είναι δίκη μου επιλογή και με ευχαριστεί.

Αγαπημένη αξέχαστη χρονολογία; (και γιατί)

Αγαπημένες και αξέχαστες ημερομηνίες μπορώ να αριθμήσω δεκάδες. Κάθε μια έχει την δίκη της αξία και συγκίνηση και νιώθω τυχερός για αυτό.

Τι θα άλλαζες στον τόπο που ζεις;

Νιώθω ευλογημένος που γεννήθηκα, ζω και ανήκω στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Νάπας. Νομίζω ο τόπος μου προσφέρει πληθώρα προκλήσεων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς και οι αλλαγές που βιώνει χρόνο με τον χρόνο την φέρνουν μάλλον στην κορυφή της Κύπρου. Σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις και αλλαγές αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο.

Τι μουσική ακους στο αυτοκίνητο;

Μόνο ελληνικά.

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός. Κανείς δεν αλλάζει, αν και πολλοί παρασύρονται από τον μικρόκοσμο που ζουν δίνοντας την δική τους παράσταση στο θέατρο της ζωής.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της χώρας σου;

Η χώρα μας δυστυχώς πάσχει από διάφορα αρνητικά, τα οποία έχουν αφετηρία την παιδεία! Στην παιδεία λοιπόν θα έδειχνα περισσότερη αφοσίωση γιατί από εκεί ξεκινούν όλα.

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Ναι, τους συναντώ καθημερινά! (γέλια)

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σου;

Ο αυθορμητισμός και η επιμονή μου.

Ποιο ζώο θα ήθελες να ήσουν και γιατί;

Είμαι άνθρωπος της πρώτης γραμμής, επομένως κάπου κοντά στα λιοντάρια.

Ποια είναι η μεγαλύτερή σου επιτυχία;

Δεν νιώθω ότι έχω πετύχει κάτι το ιδιαίτερο, αν και το στοίχημα που βάζω με τον εαυτό μου έχει τον πήχη ψηλά. Αν πρέπει να αναφερθώ σε κάτι τότε είναι η πορεία μου μετά τον χαμό του πατέρα μου, όντας τότε 19 ετών.