3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα με τον Αδάμο Σπανάχη

Ο νομικός Αδάμος Σπανάχη δίνει τις δικές του απαντήσεις στα πιο απρόσμενα ερωτήματα, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πτυχές του χαρακτήρα του.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

Θα μπορούσα να πω ότι βρίσκομαι σε μια κατάσταση γεμάτης θετικούς προβληματισμούς και υγιή σκέψη σχετικά με ότι αφορά τα επόμενα μου βήματα.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Αυτός θα ήταν η άγνοια του μέλλοντος, γιατί αυστηρά ομιλούντες δεν καθορίζεται μόνο από τις δικές μας επιλογές αλλά και από τον περίγυρο μας.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι;

Το γοερό κλάμα του υιού μου που αυτόματα σημαίνει και την ανάληψη καθηκόντος. Επί της ουσίας το κίνητρο είναι να αδράξω τη κάθε μέρα, δημιουργώντας μία καινούργια εμπειρία είτε αρνητική είτε θετική.

Ποια συνήθεια από την ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις;

Λιγότερο χρόνο στο σπίτι περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες σχετικές με τη θάλασσα.

Αγαπημένη αξέχαστη χρονολογία; (και γιατί)

Η έλευση του πρωτότοκου γιου μου! Καμία ημερομηνία δεν μπορεί να συγκριθεί με την έλευση ενός καινούργιου μέλους στην οικογένεια.

Τι θα άλλαζες στον τόπο που ζεις;

Το τι θα άλλαζα στον τόπο μου δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα λεπτό ή μία ώρα αλλά για αρχή αυτό που θα με ενδιέφερε θα ήταν η απόκτηση και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης με αυτό να μεταφράζεται σε πράξεις. Δηλαδή άμεση δεντροφύτευση κεντρικών δρόμων, αξιοποίηση της λίμνης σαν λίμνη και όχι περιστασιακού σκουπιδότοπου.

Τι μουσική ακους στο αυτοκίνητο;

Δεν θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερα επιλεκτικό στο θέμα μουσικής, αλλά στο αμάξι σαφώς και προτιμάω καλλιτέχνες hip hop των 90ς.

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Θεωρώ πως οι άνθρωποι αλλάζουμε γιατί αναγκαζόμαστε λόγω μεταβλητών γεγονότων στη ζωή μας. Ο κάθε άνθρωπος μέσα από τα προσωπικά του βιώματα αλλάζει και δύσκολα μπορεί να κρατήσει μια σταθερή πορεία χωρίς αυτόματα να σημαίνει ότι είναι αρνητικό αυτό.

Τι θα έκανες αν ήσουν Πρόεδρος της χώρας σου;

Ισονομία. Απλά και λιτά θεωρώ νοσούμε σαν κράτος και σαν πρόεδρος θα ήθελα να ήταν το πρώτιστο μέλημα μου ένα κράτος, όπου θα εφαρμόζεται ισονομία και όχι διακριτική χρήση νόμων.

Υπάρχουν εξωγήινοι;

Σίγουρα θα ήταν εγωιστικό να πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν και ότι είμαστε η μοναδική ζωή αυστηρά και επιστημονικά ομιλούντες πάντοτε. Πρακτικά ζουν αρκετοί εξωγήινοι ανάμεσα μας.

Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό σου;

Ο έκρυθμος χαρακτήρας, ο οποίος ουκ ολίγες φορές με οδήγησε σε αρκετές περιπέτειες.

Ποιο ζώο θα ήθελες να ήσουν και γιατί;

Αν θα επέλεγα ένα ζώο αυτό θα ήταν από το βασίλειο της θάλασσας τη φάλαινα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ο ευγενής γίγαντας των θαλασσών και ο δεύτερος λόγος είναι το ζώο, το οποίο ταξιδεύει, σε όλες τις θάλασσες του κόσμου χωρίς περιορισμούς και ακούραστα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία;

Η γέννηση του γιου μου.