2 λεπτά με τον Χάρη Χαρή

Δερύνεια/Ετών 41

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Ο Χάρης προέρχεται από μία πολύτεκνη οικογένεια βιοπαλαιστών. Οι πατέρας του, Νεοκλής Χαρή κατάγεται από την Δερύνεια και η μητέρα του, Φανίτσα Καφούρη από την Γιαλούσα. Έχει ακόμη δύο αδερφούς και μία αδερφή. Ο ίδιος νιώθει αρκετά ευγνώμων προς τους γονείς του αφού τους πρόσφεραν πάντα ότι καλύτερο μπορούσαν. Αναφέρει ότι στην παιδική του ηλικία είχε ευχάριστα και όμορφα χρόνια, περνώντας τα με φίλους και γνωστούς στις γειτονιές του χωριού του. Σαν έφηβος βοηθούσε τον πατέρα του στο ξυλουργείο και στο παγωτατζίδικο και μερικές φορές τα απογεύματα μετά το σχολείο όταν χρειαζόταν. Αυτές οι δουλειές τον βοήθησαν να πορευτεί για μεγάλο διάστημα μετέπειτα στη ζωή του, ακόμη μέχρι και σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Ναταλία και έχουν ένα αγόρι 15 χρονών. Τον τελευταίο χρόνο φιλοξενεί 2 αγοράκια, αδερφάκια από την Συρία μέσω του Hope for Children, δυόμισι και τεσσεράμισι ετών. Έχει φοιτήσει στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου στην Συντήρηση Ξενοδοχείων όπου και αποφοίτησε το 1999. Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία το 2001. Στη συνέχεια αγόρασε το δικό του αυτοκίνητο – παγωτατζίδικο και εργάστηκε ως πλανόδιος πωλητής – παγωτατζής. Δούλεψε σε διάφορα ξυλουργεία μέχρι και το 2008 οπού και αποφάσισε να ξεκινήσει ο ίδιος κάποια στιγμή το δικό του. Το κράτησε για περίπου 4 χρόνια, σταμάτησε και συνέχισε ξανά να δουλεύει σε άλλο ξυλουργείο ως υπάλληλος. Το 2012 πούλησε και το παγωτατζίδικο. Το 2014 άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του, ξεκινώντας την λειτουργία της δικής του Creperie γλυκαίνοντας με τις γεύσεις του καθημερινά μικρούς και μεγάλους. Από τότε η Creperie του Χάρη έχει γίνει αγαπημένη και γλυκιά συνήθεια για πολλούς ανθρώπους στην επαρχία και όχι μόνο. Εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει εντελώς να δουλεύει σε ξυλουργία επενδύοντας έτσι περισσότερο χρόνο στην Creperie.

Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να περνά ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο με την οικογένεια του και παρόλο το βαρύ φόρτο εργασίας που έχει φροντίζει να το κάνει. Βάζει την οικογένεια του πάνω απ` όλα και σίγουρα κάνει πάντα ότι καλύτερο γι’ αυτούς. Είναι ένας πολύ φιλικός, χαμογελαστός και εύθυμος άνθρωπος. Ο Χάρης συμβουλεύει νέους και μεγάλους να βοηθάνε όσο περισσότερο μπορούν, πάντα να ονειρεύονται, να δουλεύουν και να κάνουν αυτό που νιώθουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Και να μην ξεχνιόμαστε… η ζωή θέλει γλυκάδα και όχι πικρίες!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news