2 λεπτά με τον Νικόλα Προδρόμου

Φρέναρος/Ετών 38

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Ο Νικόλας είναι νυμφευμένος με την Ευδοκία Κυπριανού και έχει 3 παιδιά, 2 αγόρια και 1 κορίτσι. Προέρχεται από γεωργοκτηνοτροφική πολύτεκνη οικογένεια. Γονείς του είναι ο Φώτης Προδρόμου και η Μαρίνα Γιακουμή και έχει 4 αδέρφια. Τα παιδικά του χρόνια όπως λέει, ήταν ωραία και οικογενειακά, τα θεωρεί πολύ σημαντικά χρόνια με αγάπη, ουσία και αρχές. Φοίτησε στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, παράλληλα βοηθούσε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση ενώ εργάστηκε και στον τουριστικό τομέα σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και έφυγε για σπουδές στην Αθήνα στον τομέα Δημόσιας Υγείας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας. Ενόσω ήταν φοιτητής ασχολήθηκε με τον Kickboxing όπου και κατέκτησε το 1ο του Dan. Το 2008 επιστρέφει στην Κύπρο και ιδρύει την δική του εταιρεία Pest Control & Απολυμάνσεις Χώρων. Η αγάπη του για το Kickboxing όμως συνεχίζεται και το 2010 δημιουργεί την δική του σχολή.

Η “Famagusta Team” συμμετέχει κάθε χρόνο με αρκετές επιτυχίες σε αγώνες που οργανώνονται από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Kickboxing. Ο Νικόλας είναι από το 2018 ο ιδρυτής αλλά και οραματιστής του «Ενεργοί Πολίτες Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών». Ο λόγος της ίδρυσης του Κινήματος δεν ήταν μόνο η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των κυνηγών, αλλά όπως μας λέει έβλεπε συνεχώς την ίδια πολιτική με απλά την αλλαγή προσώπων. Αυτό τον φόβιζε και τον προβλημάτιζε για το τι μέλλον θα παραδώσει στα παιδιά του αλλά και σε όλα τα παιδιά αυτού του τόπου. Έτσι με μια πολιτική στο Κίνημα με διάφορα πρόσωπα, όπου ο κάθε ένας να στηρίζεται στο δικό του τομέα, εργάζονται για το καλύτερο βγάζοντας το σωστό μήνυμα προς τα έξω.

Θέλει όλοι μαζί να ανάψουμε ένα φως σε αυτό το μαύρο τούνελ που έχουμε μπροστά μας. Συμβουλεύει τους νέους και όχι μόνο, να μετέχουν και όχι να απέχουν από τα κοινά, διότι όπως λέει η δική μας ανοχή σημαίνει και συνοχή στα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνία μας καθημερινά.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news