2 λεπτά με την Άντρη Νικολάου

Ορμήδεια /Ετών 33

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Κάτοικος πλέον Λιοπετριού η Άντρη Νικολάου είναι νυμφευμένη με τον Χρίστο Ελευθερίου όπου και έχουν αποκτήσει ένα παιδάκι 11 μηνών. Οι γονείς της, ο Νίκος και η Σταυρούλα Νικολάου, από Ορμήδεια και πρόσφυγας από τα Λιμνιά Αμμοχώστου αντίστοιχα. Οικογένεια βιοπαλαιστών, με μία αδερφή. Η Άντρη μας λέει ότι παρά τις δυσκολίες είχε ωραία και χαρούμενα παιδικά χρόνια γεμάτα αγάπη.

Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε και ασχολήθηκε με τον χορό και το θέατρο εμπλεκόμενη σε Πολιτιστικούς Ομίλους και Θεατρικά Εργαστήρια, όπου είναι μέλος μέχρι και σήμερα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα το 2007 και έφυγε για σπουδές στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών, ολοκληρώνοντας το πτυχίο της ως Κοινωνική Λειτουργός.

Επιστρέφει στην Κύπρο το 2011 και ξεκινάει να εργάζεται ως ξενοδοχειακός υπάλληλος σε διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής, σε αρκετά πόστα, ένα από αυτά και ως babysitter. Ελέω οικονομικής κρίσης και ψάχνοντας το κάτι παραπάνω, ξεκινάει να ψυχαγωγεί σε παιδικά πάρτι ως παλιάτσος – ψυχαγωγός. Η Άντρη μας λέει ότι την βοήθησε πολύ ο ρόλος του ψυχαγωγού η εμπειρία της στο θέατρο αλλά και ως αρχηγός σε κατασκηνώσεις στα εφηβικά της χρόνια. Είναι κάτι που την γεμίζει αρκετά και της δίνει πολλή ευχαρίστηση.

Το 2016 ξεκινάει να εργάζεται ως Διευθύντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Σ.Κ.Ε Λιοπετριού και παράλληλα κάνει το Μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Άντρη θέλει να ενημερώσει τον κόσμο της περιοχής ότι στο Σ.Κ.Ε Λιοπετριού έχουν ξεκινήσει την λειτουργεία ενός πολύ καινοτόμου προγράμματος, περιφερειακού κέντρου ημέρας για άτομα με άνοια, αποφορτώνοντας έτσι τους φροντιστές αλλά και βοηθώντας τα ίδια τα άτομα με άνοια. Σκοπός του προγράμματος η πρόληψη, η ενημέρωση και η νοητική ενδυνάμωση των ίδιων των ατόμων.

Η Άντρη είναι ένας πολύ κοινωνικός, δοτικός και συνάμα χαρούμενος άνθρωπος. Ως εθελόντρια, και εμπλεκόμενη στα κοινά σε διαφόρους θεσμούς και οργανισμούς από μικρή ηλικία, προτρέπει τον κόσμο και τους πιο νέους, να προσεφέρουν γενικά όσο το δυνατό περισσότερο μπορούν. Συμβουλή της; Όση αγάπη δίνουμε, άλλη τόση θα λάβουμε!

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news