Ψάχνοντας οικογένεια: Δύο φίλοι ψάχνουν για σπίτι

Το VOLT φιλοξενεί κάθε μήνα δύο κατοικίδια που ψάχνουν για νέο σπίτι και μία ζεστή αγκαλιά από τη καινούρια τους οικογένεια.

Απο τον Ζανέττο Λουκά

Mariah

  • Φύλο: Θηλυκό
  • Ράτσα: Hound Cross
  • Ηλικία: 2 χρονών

Η Mariah είναι σχεδόν δύο χρονών, με ύψος περίπου στα 75 εκατοστά και ζυγίζει 25 κιλά. Είναι στειρωμένη, έχει microchip, είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει κάνει τους απαραίτητους αιματολογικούς ελέγχους. Είναι ένα πολύ φιλικό κορίτσι που απολαμβάνει τα χάδια, ειδικά στην κοιλίτσα της, της αρέσει να τρέχει και να έχει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω της.

Είναι αρκετά ισχυρή στο προβάδισμα όταν βγαίνει για βόλτες, αλλά στη συνέχεια εγκαθίσταται στο περπάτημα της. Η Mariah ιδανικά ψάχνει για ένα ιδιοκτήτη με εμπειρία στους σκύλους και για ένα σπίτι όπου θα έχει εξολοκλήρου όλη τη σημασία της οικογένειας ως το μοναδικό κατοικίδιο, καθώς δεν είναι πολύ κοινωνική με άλλα σκυλιά και κυρίως με τις γάτες. Η επαφή με μικρά παιδιά καλό είναι να αποφεύγεται καθώς μπορεί να τα τρομάξει με το μέγεθός της.

Knight

  • Φύλο: Αρσενικό
  • Ράτσα: German Shepherd Cross
  • Ηλικία: 2.5 χρονών

Ο Knight έφτασε στο καταφύγιο τον Σεπτέμβριο του 2022, με πολύ σοβαρό κάταγμα στο πόδι του και χρειάστηκε άμεσα επέμβαση και εισαγωγή πλατίνας με σκοπό τη θεραπεία στο κόκαλο. Η διαδικασία πήρε αρκετούς μήνες αλλά τώρα η πλατίνα έχει αφαιρεθεί, το κόκαλο έχει θεραπευτεί πλήρως και ο Knight είναι έτοιμος να βρει το νέο του σπίτι.

Είναι εμβολιασμένος, στειρωμένος και έχει microchip. Επίσης, έχει υποβληθεί σε όλες τις εξετάσεις αίματος και είναι καθαρός από την οποιαδήποτε μεσογειακή ασθένεια.

Σαν χαρακτήρας είναι πολύ δυνατός με πολλή ενέργεια και ιδανικά θα του ταίριαζε ένας ιδιοκτήτης που να είναι γνώστης της συγκεκριμένης ράτσας, για την περαιτέρω εκπαίδευση του. Με προτέρημα την εξυπνάδα του και την προθυμία του να μαθαίνει νέα πράγματα, η εκπαίδευση δεν θα είναι δύσκολή υπόθεση. Στις βόλτες του αρέσει να κρατάει πάντα μαζί του το αγαπημένο του παιχνίδι-κοτόπουλο.

∆εν είναι ιδιαίτερα φιλικός με τις γάτες και θα ήταν καλό να αποφεύγεται η επαφή με μικρά παιδιά καθώς μπορεί να τα φοβίσει με τον υπερβολικό ενθουσιασμό του. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ φιλικός με άλλα σκυλάκια και ιδιαίτερα με τις σκυλίτσες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Όνομα Καταφύγιου: PARALIMNI DOG POUND
Και για τα δύο σκυλάκια το κόστος υιοθέτησης είναι €150
Άγιου Θωμά 88, Παραλίμνι 5292


Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μέσω Social media:

Facebook: Paralimni Dog Pound Rescue and Rehome

Instagram: paralimnidog

www.paralimnidogpound.com