Τρέχοντας στο πιο απαιτητικό ράλλυ του κόσμου!

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και ο Λούης Παπαγεωργίου, είναι ανάμεσα στους λίγους και εκλεκτούς που θα λάβουν μέρος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά ράλλυ. Αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), είναι σκληρό, εξαντλητικό για τους ανθρώπους και επίπονο για τις μηχανές. Έχει ονομαστεί «Το ράλλυ των Θεών» και είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες αυτοκινήτου. Ξεκίνησε να διοργανώνεται από την ΕΛΠΑ το 1951 και χρόνο με το χρόνο, έχτισε το… μύθο του.

Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για τη διετία 2021-2022. Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021 και ο Kύπριος οδηγός Λούης Παπαγεωργίου θα είναι εκεί.

Το πάθος του και η αγάπη για το ράλλυ είναι γνωστό αφού πρόκειται για έναν από τους βετεράνους λάτρεις του αθλήματος. Όπως μας είχε αναφέρει από μικρός, πριν καλά καλά κλείσει δεκαοχτώ χρονών έπιανε στα κρυφά το αυτοκίνητο των γονιών του και οδηγούσε.

Η ευκαιρία για να ασχοληθεί αγωνιστικά του δόθηκε σε ηλικία 25 χρονών. Από τότε μέχρι σήμερα ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ όχι γιατί τον ενδιαφέρουν οι πρωτιές αλλά για τα συναισθήματα που νιώθει όταν οδηγεί. «Από τη στιγμή που θα μπω μέσα στο αυτοκίνητο για να αγωνιστώ νιώθω άλλος άνθρωπος, ξεχνάω τα πάντα και είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην οδήγησή μου».

Το ράλλυ Ακρόπολης ήταν για τον ίδιο ένα όνειρο ζωής: «Το να συμμετέχει κάποιος στο συγκεκριμένο αγώνα είναι όνειρο ζωής των περισσοτέρων και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέραν από το αυτοκίνητο που πρέπει να τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές πρέπει και τα πληρώματα που συμμετέχουν να έχουν γερή κράση. Θα αγωνιστώ με την ομάδα TOPP motorsport στο τιμόνι ενός PEUGEOT rally 4. Στόχος μου είναι να ανέβω την ράμπα του τερματισμού. Θα τρέξω στο όριο των δυνατοτήτων μου με σκοπό τον τερματισμό και την διάκριση στην κατηγορία του αυτοκίνητου μας».

Ο Λούης Παπαγεωργίου θα έχει ως συνοδηγό, τον Έλληνα Βασίλη Κούγια. Τον Ιούνιο θα πάει για αναγνώριση των ειδικών διάδρομων ενώ πριν τον αγώνα θα δοκιμάσει και να ρυθμίσει μαζί με την ομάδα μηχανικών του το αυτοκίνητο.