«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει»

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης θα κατέλθει για δεύτερη θητεία με το Ε.ΛΑ.Μ και καλεί τους συμπατριώτες μας σε αυτές τις εκλογές να στηρίξουν τον μοναδικό πολιτικό σχηματισμό που παραμένει “καθαρός” και που “ενοχλεί” το υφιστάμενο σάπιο σύστημα.

Τι κρατάτε από την πρώτη σας θητεία ως μέλος της Βουλής; Έναν μικρό απολογισμό.

Από την θητεία μου, τα τελευταία πέντε χρόνια στη Βουλή, αξίζει να αναφέρω το πολυσχιδές έργο που έχει να παρουσιάσει το Ε.ΛΑ.Μ. μέσω μιας πολύ έντονης κοινοβουλευτικής δράσης. Αν και το κίνημά μας έχει εκπροσωπηθεί με μόνο δύο βουλευτές, καταθέσαμε περισσότερες από 350 προτάσεις νόμου, τροπολογίες, σχέδια απόφασης και ψηφίσματα που αποκλειστικό σκοπό είχαν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπατριωτών μας, την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα παραγωγής και την θωράκιση των συμφερόντων της πατρίδας μας. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των υπολοίπων κομμάτων, εμείς σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλευτήκαμε την παρουσία μας στη Βουλή, το γεγονός ότι οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Ένα σημείο το οποίο στο δικό μου μυαλό είναι πλέον βέβαιο είναι ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δρουν και ενεργούν πρώτα για το δικό τους κομματικό και προσωπικό όφελος και μετά για το κοινό καλό.

Διαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες φέτος μέσω πανδημίας. Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων;

Σαν κίνημα έχουμε διαφωνήσει από την αρχή τόσο με τα μέτρα της κυβέρνησης όσο και με την γενικότερη φιλοσοφία για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Είναι γεγονός ότι με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα θα επηρεαστούν και οι υποψήφιοι. Φυσικά, μπροστά στις τραγικές οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που προκύπτουν από την επιδημία και τις αλλεπάλληλες παλινδρομήσεις της κυβέρνησης, αυτό είναι ασήμαντο. 

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψήφιους σας;

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι εμείς εκπροσωπούμε ένα κίνημα αγνό που δεν συμμετείχε σε σκάνδαλα και που δεν έχει βλάψει αυτό τον λαό σε καμία των περιπτώσεων. Κατά δεύτερον, αντιμετωπίζουμε στην πράξη τους υπόλοιπους υποψηφίους του Ε.ΛΑ.Μ. ως συναγωνιστές και όχι ως ανταγωνιστές. Το τρίτο σημείο είναι ότι η ενασχόλησή μας με την πολιτική γίνεται αποκλειστικά για να προσφέρουμε στην πατρίδα και στον λαό μας όπως άλλωστε θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Όπως είπε και ο Πλάτωνας: Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον, αλλά των υπηκόων του.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;

Το πρώτο και πιο σημαντικό κατά τη δική μου άποψη είναι το κόμμα ή ο συνδυασμός που κάποιος αντιπροσωπεύει. Είτε το θέλουμε είτε όχι είναι αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια ότι ο κάθε εκλελεγμένος βουλευτής ακολουθεί τη γραμμή που θα αποφασίσει το κόμμα του. Το επιχείρημα που ακούμε ειδικότερα το τελευταίο διάστημα για ανάγκη εκλογής νέων ανθρώπων είναι ένα τέχνασμα των μεγάλων κομμάτων για να κερδίσουν ψήφους, χρησιμοποιώντας μάλιστα περισσότερους νεαρούς υποψήφιους. Το δεύτερο χαρακτηριστικό κατα τη δική μου άποψη πρέπει να είναι η προσφορά και οι γνώσεις κάθε υποψηφίου. Να μπορεί δηλαδή ένας υποψήφιος να ανταπεξέλθει στο κοινοβουλευτικό έργο και να έχει την ικανότητα να διαμορφώνει νομοθεσίες με βάση το δημόσιο συμφέρον. Στα λόγια μπορούν πολλοί να θεωρηθούν ρήτορες. Αυτό που μένει τελικά είναι οι πράξεις και εκεί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας στόχος σε περίπτωση επανεκλογής σας;

Θα έλεγα ότι ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η ισότιμη αντιμετώπιση που πρέπει να έχει η επαρχία μας από την πολιτεία, σε σχέση με τις άλλες επαρχίες και η σαφώς μία πιο ενισχυμένη στήριξη που δικαιούται. Η επαρχία μας, εμφανώς η πιο επηρεασμένη από την επιδημία και τους λανθασμένους χειρισμούς, χρειάζεται άμεσα έργα. Όλοι οι βουλευτές Αμμοχώστου οφείλουν να ασκήσουν εντονότερες πιέσεις προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας. Θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας που είναι αδικημένοι και πολλές φορές ξεχασμένοι από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αναφέρομαι στους πρόσφυγες που ζουν σε συνοικισμούς ανά το παγκύπριο. Είτε αυτοί είναι Κερυνειώτες είτε Αμμοχωστιανοί είτε από άλλα μέρη της κατεχόμενης πατρίδας μας, ζουν σε ακατάλληλες κατοικίες, χωρίς να έχουν βασικές ανέσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όσους/ες συμπατριώτες/ισσες μας νιώθουν ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και ότι η πατρίδα μας χρειάζεται σημαντική εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και αναθεώρηση του επιπέδου των πολιτικών, είναι να στηρίξει τον μοναδικό πολιτικό σχηματισμό που παραμένει “καθαρός” και που ενοχλεί το υφιστάμενο σάπιο σύστημα. Καλή δύναμη σε όλους/ες και σωστή ψήφο!

Με λίγα λόγια:

Ο Λίνος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 27 Ιουνίου 1988, με καταγωγή από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και συγκεκριμένα από την Αγία Ζώνη. Είναι παντρεμένος με την Μαρκέλλα Παπέττα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και λογιστική στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ενώ ομιλεί πέρα από την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, κατέχει δίπλωμα Accounting & Finance, είναι κάτοχος διπλώματος APNEA Education System International level 1 και κάτοχος διπλώματος Open Water 20 Scuba Diving. Προτού εκλεγεί Βουλευτής Αμμοχώστου με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης. Το 2016 εκλέγηκε για πρώτη φορά Βουλευτής της Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου με το ΕΛΑΜ, για την ΙΑ ́ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, συμμετέχει ενεργά στις τάξεις της παράταξης του, ενώ από το 2010 είναι Επαρχιακός Γραμματέας του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου και από το 2011 μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΕΛΑΜ. Ως άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των συμπατριωτών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι λάτρης της θάλασσας και της φύσης. Αγαπά το κυνήγι και το ψάρεμα, αναπτύσσοντας έντονη δράση στο κοινοβούλιο και γι’ αυτούς τους τομείς.