Το μεγάλο ταξίδι της ζωής

Ο Αντώνης και η Αντζελίνα λατρεύουν τα ταξίδια. Το 2018 ένα ταξίδι στην Βουδαπέστη ήταν ο προπομπός σε μια καινούργια ζωή, η οποία τους άνοιξε νέους δρόμους στον κόσμο των travel bloggers.

Του Ζανέττου Λουκά

Πώς ξεκίνησε το «μεγάλο ταξίδι» και η αλλαγή ζωής, που σας έφερε στο σημείο που βρίσκεστε σήμερα;

Όλα ξεκίνησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν, συγκεκριμένα δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι μας στη Βουδαπέστη, το 2018. Λατρεύουμε και οι 2 τα ταξίδια και στόχος μας είναι να κάνουμε όσο περισσότερα γίνεται! Συγκεκριμένα, σε αυτό το ταξίδι αποφασίσαμε να αγοράσουμε την πρώτη μας επαγγελματική κάμερα μαζί με ένα τρίποδο, καθώς επίσης τη δημιουργία ενός κοινού λογαριασμού στο Instagram, για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας με τις οικογένειες αλλά και τους φίλους μας. Στην πορεία ανακαλύψαμε πως αυτό είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί και εκεί αποφασίσαμε να το δούμε πιο σοβαρά και να προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε σε όλους τους τομείς.

Θυμάστε την ημέρα που αποφασίσατε ότι όλα αλλάζουν;

Βεβαίως! Ήταν την ημέρα επιστροφής μας από το ταξίδι στην Βουδαπέστη, το 2018. Μετά από ένα 2ωρο brainstorming, πήραμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το κομμάτι του “online blogging”. Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο αλλά και να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα σε αυτό. Ξεκινήσαμε λοιπόν το σχεδιασμό της δικής μας ιστοσελίδας (travelmoreland.com), δημιουργήσαμε λογαριασμούς σε άλλα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, Facebook, TikTok) και επενδύσαμε σε περισσότερα ταξίδια, για να δημιουργήσουμε καινούργιο content!

Τι θυσίες κάνατε ώστε να πετύχετε το σκοπό σας;

Χρόνο, κόπο, χρήματα και διασκέδαση! Το 2018, ήμασταν και οι 2 full-time εργαζόμενοι. Οπότε, με την παραμικρή, ελάχιστη ευκαιρία ελεύθερου χρόνου (από άδειες ή Σαββατοκύριακα) δημιουργούσαμε υλικό για τα κανάλια μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούμε αρκετά τη διασκέδαση με φίλους και συγγενείς, μιας και έπρεπε να αφιερώνουμε όλο τον ελεύθερο μας χρόνο στο να βελτιώνουμε τις ικανότητες μας, παρακωλοθώντας διαδικτυακά μαθήματα φωτογραφίας, διαδικτυακού μάρκετινγκ κ.α. Ακολούθως, μειώσαμε συνειδητά τα έξοδα μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τα επενδύσουμε σε καινούργια ταξίδια (δηλαδή αεροπορικά, ξενοδοχεία κτλ.). Ταξίδια όχι απλά για ξεκούραση, αλλά με κύριο στόχο την δημιουργία υλικού για τη σελίδα και τα κανάλια μας.

Εκτός από το couple lifestyle / travel blog, εργάζεστε και σε άλλου είδους εργασίες. Αντζελίνα, είσαι δασκάλα χορού και Αντώνη, εργάζεσαι ως freelancer Digital Marketer. Πως χωράνε όλα αυτά στο πρόγραμμα σας;

Η αλήθεια είναι λίγο δύσκολο να χωρέσουν όλα αυτά στο πρόγραμμα μας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της παραίτησης του Αντώνη από την full-time εργασία του ως Marketing Director σε agency, πριν από ενάμισι χρόνο. Τον τελευταίο αυτό χρόνο έχουμε δημιουργήσει την δική μας εταιρεία, όπου προσφέρουμε υπηρεσίες Online Marketing/Content Creation κ.α. και έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε remote- ly, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη! Φυσικά η Αντζελίνα, ως δασκάλα χορού, έχει μειώσει τις ώρες εργασίας της, ούτως ώστε να μπορεί να συνδυάζει και τα δύο.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη αυτού του είδους ζωής;

Τα οφέλη είναι πολλά. Αρχικά, η σχέση που αποκτούμε με τον κόσμο. Πέραν από τις καινούργιες γνωριμίες με άτομα από όλο τον κόσμο, έχουμε δημιουργήσει μια κοινότητα στα κοινωνικά μας δίκτυα, μέσα από την οποία ο κόσμος μας εμπιστεύεται, μας συμβουλεύεται και μας δείχνει την αγάπη του καθημερινά γι’ αυτό που κάνουμε! Επίσης, ένα ακόμη όφελος είναι οι δωρεάν υπηρεσίες που μας παρέχονται, καθώς και η χρηματική αμοιβή που, πολλές φορές, είναι μεγαλύτερη από το βασικό εισόδημα πλήρους απασχόλησης σε μια εταιρεία. Για παράδειγμα, έχουμε την ευκαιρία να μένουμε εντελώς δωρεάν σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία και, συγκεκριμένα, σε δωμάτια που στοιχίζουν πάνω από €2000 την βραδιά. Παράλληλα, πολλά brands μας αμείβουν χρηματικά για την προώθηση των προϊόντων τους. Με αυτό τον τρόπο, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την τακτική της εξοικονόμησης χρημάτων, μιας και πλέον ταξιδεύουμε με πολύ λιγότερα έξοδα. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ότι έχουμε γνωρίσει καταξιωμένους Marketers από παγκόσμια brands, όπως Four Seasons Hotels, InterContinental, Marriott Hotels, Answear κ.α.

Πως είναι η καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού Blogger;

Όπως όλου του κόσμου, απλά με μια έξτρα έγνοια, την online εικόνα μας. Για εμάς, είναι μια 8ωρη εργασία που χρειάζεται υπομονή, επιμονή αλλά και δημιουργικότητα. Τουλάχιστον μία φορά την ημέρα συζητούμε για το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, ποια είναι τα επόμενα βήματα, ποιοι είναι οι καινούργιοι στόχοι, καθώς και το ποιος θα είναι ο επόμενος μας προορισμός. To homepage στον browser μας είναι το Skyscanner και τα breaking news για εμάς είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με το online marketing και τα social medias.

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα ταξιδεύατε μαζί ανά την υφήλιο με αυτό τον τρόπο;

Ναι! Γενικά, είμαστε και οι 2 πεισματάρηδες. Είμαστε της άποψης ότι άμα θέλεις κάτι, αν μπορείς να το φανταστείς, τότε, με κόπο, μπορείς να το πετύχεις. Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα επιμονής και υπομονής, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Τίποτα δεν μας δόθηκε χαριστικά και τίποτα δεν ήρθε μια μέρα τυχαία. Εμείς το οραματιστήκαμε, το θέλαμε, κοπιάσαμε, στερηθήκαμε και το πετύχαμε, μέχρι ένα βαθμό! Οι στόχοι και τα όνειρα μας, με την πάροδο του χρόνου και αναλόγως των συνθηκών, αλλάζουν.

Τι είναι αυτό που δίνεται στους followers σας;

Πρώτα απ’ όλα τους αφήνουμε να μπουν στην ζωή μας και να απολαύσουν μαζί μας τα ταξίδια. Τους παρέχουμε tips για κάθε προορισμό και όχι μόνο. Τους δείχνουμε τις καλές αλλά και τις κακές μας στιγμές και, μέσα από αυτό, αρκετοί ταυτίζονται με εμάς, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας μαζί τους. Είναι αμέτρητες οι φορές που βοηθήσαμε κόσμο ή μας βοήθησε σε θέματα που αφορούν τα ταξίδια, τις σχέσεις κ.α. Επίσης, παρέχουμε υπηρεσίες πλάνων οικονομικών ταξιδιών, υπηρεσίες φωτογράφισης, editing tips and tricks αλλά και social media training.

Ποια ήταν η πιο αξέχαστη σας εμπειρία ταξιδεύοντας;

Κάθε μας ταξίδι είναι ξεχωριστό και αξέχαστο για τους δικούς του λόγους. Όλοι οι προορισμοί θα μας μείνουν πραγματικά αξέχαστοι. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους θα ήταν το Παρίσι, γιατί δυστυχώς είχαμε την κακή εμπειρία να μας κλέψουν υλικά αξίας, εν ώρα φωτογράφισης στο Μουσείο του Λούβρου. Τη Μύκονο, γιατί ζήσαμε την υπερπολυτελή πλευρά της ζωής, σε μια πραγματικά αξέχαστη σουίτα! Καθώς και τη Πράγα γιατί, εκτός από την απαράμιλλή ομορφιά της, ήταν η έναρξη της συνεργασίας μας με την 5άστερη αλυσίδα εξωτερικού Four Seasons Hotels.

Ποια είναι τα επόμενα σας πλάνα; Τι θα θέλατε να κάνετε στο άμεσο μέλλον; 

Ως άμεσο πλάνο είναι η ενίσχυση του προσωπικού μας brand (@angelinaandantonis) και η εδραίωση του στην κυπριακή αγορά, μιας και δουλεύουμε κυρίως με Ελλάδα και brands του εξωτερικού προς το παρόν. Ακολούθως, είμαστε στο στάδιο δημιουργίας καινούργιου brand, όπου θα έχουμε τα δικά μας tangible products. Ιδανικά, θα θέλαμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους συνεχίζοντας τα συχνά ταξίδια, τα οποία είναι εκείνα που μας δίνουν τη περισσότερη δύναμη και αποτελούν τη πηγή έμπνευσης μας.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news