Τα ιατρικά λάθη σημάδεψαν τη ζωή μου

Η Μαρία Γεωργίου κατάγεται από την Αμμόχωστο και τώρα κατοικεί στο Παραλίμνι. Εδώ και πέντε χρόνια περίπου, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας. Όλα άρχισαν το 2017. Τα πρώτα της συμπτώματα ήταν αιμορραγίες στα κόπρανα και αφόρητοι πόνοι στην κοιλιακή χώρα. Μέχρι και σήμερα, χρειάστηκε να χειρουργηθεί εννέα φορές και το ένα πρόβλημα να φέρνει το άλλο. Στο πλευρό της, ο σύζυγος της και η οικογένεια της, δίνοντας της κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα. Τον δικό της αγώνα.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Είχα επισκεφθεί τον πρώτο γιατρό, ο οποίος με παρέπεμψε σε γαστρεντερολόγο, αναφέροντας του τα συμπτώματα μου. Ο γαστρεντερολόγος, μου είχε πει, ότι πρέπει να κάνω μια σειρά από εξετάσεις και αναλύσεις. Μου έκαναν κολονοσκόπιση και γαστροσκόπιση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου από την γαστροσκόπιση, έδειξαν ότι είχα ήπια γαστρίτιδα και παλινδρόμηση στομαχιού. Η κολονοσκόπιση έδειξε ότι είχα πολύποδα στο έντερο και αιμορροΐδες Β’ Βαθμού.

Αρχικά μετά την διάγνωση των προβλημάτων μου, μου δόθηκε φαρμακευτική αγωγή για το στομάχι. Επιπρόσθετα, μου είπαν να επισκεφθώ χειρούργο για τις αιμορροΐδες, όπου και το έκανα. Η τελική μου λύση ήταν το χειρουργείο, το πρώτο μου χειρουργείο. Έτσι έκανα το πρώτο χειρουργείο σε ιδιωτική κλινική στην Λευκωσία, για να αντιμετωπίσω τις αιμορροΐδες. Όταν είχα ξυπνήσει από το χειρουργείο, ο γιατρός μου ανέφερε πως άδικα προχωρήσαμε σε επέμβαση, εφόσον όταν ήμουν υπνωτισμένη είχα ακατάσχετη αιμορραγία από τα έντερα και καθόλου αιμορροΐδες.

18 μέρες μετά το χειρουργείο και το πρόβλημα μου μεγάλωνε. Έχανα διαρκώς αίμα, με αποτέλεσμα η αιμοσφαιρίνη μου να χαμηλώνει και να χρειάζομαι μετάγγιση αίματος. Ο γιατρός που με χειρούργησε να κατηγορεί το γαστρεντερολόγο και να με προτρέπει να επισκεφθώ και άλλους γιατρούς για περεταίρω διερεύνηση. Επισκέφθηκα ξανά τον ίδιο γαστρεντερολόγο. Η απάντηση του; «είναι τρελός ο χειρούργος για τις αιμορροΐδες». Μέρα με τη μέρα χειροτέρευα, έτσι αποφάσισα να επισκεφθώ άλλο γαστρεντερολόγο για ακόμη μια γνώμη.

Πήρα για ραντεβού σε γαστρεντερολόγο. Ραντεβού 11 μήνες μετά. Φυσικά και δεν μπορούσα να περιμένω 11 μήνες, εφόσον ήμουν συνεχώς με αιμορραγίες. Πήγα σε άλλο ιδιώτη γαστρεντερολόγο ο οποίος μου έκανε ξανά κολονοσκόπιση. Αυτή η διάγνωση έδειξε ότι υπήρχε κίστη στο έντερο μου με μόλυνση, η οποία κίστη μου είχαν πει ότι ήταν αναγκαίο να αφαιρεθεί. Έτσι έρχεται και το δεύτερο χειρουργείο 42 ημέρες μετά το πρώτο. Μετά το δεύτερο χειρουργείο πήγαινα καλύτερα για 22 ημέρες.

Για 22 ημέρες πίστευα ότι όλα είχαν τελειώσει. Πίστευα ότι όλα αφορούσαν μια κακή ανάμνηση του παρελθόντος. Παρόλα αυτά, η κακή ανάμνηση του παρελθόντος, είχε επιστρέψει. Αφόρητους πόνους και αιμορραγία. Επισκέπτομαι ξανά το γαστρεντερολόγο, ο οποίος με είχε στείλει για εξετάσεις MRI εντερογραφία. Αποτέλεσμα των εξετάσεων μου, Νόσος Crohn τελικού ειλεού. Είχα ξεκινήσει άμεσα θεραπείες. Ο γαστρεντερολόγος δεν είχε συμφωνήσει και μου έδωσε απλώς παυσίπονα. Το πρόβλημα μου είχε αρχίσει να μεγαλώνει για ακόμη μια φορά και τρόπος αντιμετώπισης να μην υπάρχει. Αποφάσισα να πάρω μια τρίτη γνώμη.

Είχα επισκεφθεί για τρίτη γνώμη, γαστρεντερολόγο. Η λύση που μου είχε δώσει; Το χειρουργείο, ώστε να αντιληφθεί το τι συμβαίνει. Είχαν περάσει πέντε μήνες μετά το άλλο χειρουργείο. Παρόλα αυτά, έκανα ξανά επέμβαση. Με το τέλος του χειρουργείου, ο γιατρός με ενημερώνει ότι είχα σηψαιμία και εντόπισε μεταλλικά κλιπ από το πρώτο χειρουργείο. Για δέκα ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο με σοβαρή μόλυνση. Δυο εβδομάδες μετά προχωράμε στην αφαίρεση των κλιπ. Μου αφαιρούν μόνο τα δυο από τα εννέα κλιπ που είχα, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να με κοιμίσουν περισσότερο λόγω των πολλών χειρουργείων που έκανα. Μετά από τρείς μήνες, έκανα άλλο χειρουργείο για άλλα δυο κλιπ.

Φυσικά και δεν διορθώνονται αυτά τα λάθη. Τα λάθη αυτά, μου έχουν δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα υγείας. Μετά την αφαίρεση των κλιπ, άρχισαν να δημιουργούνται προβλήματα με τα γυναικολογικά μου. Επισκέπτομαι γυναικολόγο. Μου είχε πει ότι υπάρχει ινομύωμα και πολύποδας στην μήτρα και πρέπει να κάνω αφαίρεση μητρικών. Έτσι έκανα και το 7ο χειρουργείο στη σειρά. Είχαν περάσει τέσσερις μήνες. Οι αφόρητοι πόνοι άρχισαν, έτσι με είχαν στείλει για υπέρηχο και ακτινογραφίες. Αποτέλεσμα των εξετάσεων μου, τεράστιος πολύποδας στη χολή. Πίσω στο χειρουργείο για αφαίρεση της χολής. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, ξανά και ξανά, αφόρητοι πόνοι και αιμορραγίες. Είχα επισκεφθεί τον γαστρεντερολόγο ο οποίος με είχε στείλει για χειρουργείο, διότι υπήρξε απόφραξη εντέρων. Έτσι, στις 9 Ιουνίου προχωρήσαμε στο 9ο χειρουργείο και εύχομαι να ήταν το τελευταίο.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news