Τάσος Τρύφωνος: Αληθινός και ειλικρινής

Toν κατατάσσω στους ανθρώπους που τιμούν σωστά τα τηλεοπτικά πλατό αλλά και παράλληλα σε αυτούς που έχουν αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωή τους στην καριέρα τους. Ο Τάσος Τρύφωνος ως αυτοδημιούργητος επαγγελματίας κυνήγησε τα παιδικά του όνειρα, φροντίζοντας μέσα από αυτά συνεχώς να εξελίσσεται. Στο περιοδικό VOLT μίλησε για τον «Αδύναμο Κρίκο» το «Chase» και το τηλεοπτικό του παιδί το «ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ», ενώ δήλωσε ότι αγαπημένη του προσωπικότητα που έχει πάρει ποτέ συνέντευξη είναι ο Θάνος Μικρούτσικος, λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Η νέα σεζόν σε βρίσκει σε νέο κανάλι στην Ελλάδα, μετακομίζοντας από τον Skai στην ERT. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Η ΕΡΤ είχε δείξει ενδιαφέρον για τον «Πιο Αδύναμο Κρίκο» από πέρυσι αλλά υπήρχε η συμφωνία με το ΣΚΑΙ. Όταν δεν προχώρησε η συνεργασία με τον ΣΚΑΙ για τέταρτη σεζόν, η ΕΡΤ επανήλθε ζητώντας το παιχνίδι για το καθημερινό της πρόγραμμα. Για μένα είναι ένα κανάλι που αγαπώ και που μ’ αρέσει πολύ το προφίλ του κι έτσι αφού τα βρήκαν με την εταιρία παραγωγής «μετακομίσαμε» στην ΕΡΤ.

Γνωρίζουμε ότι λατρεύεις την Αθήνα τα Χριστούγεννα και τις ημέρες που αλλάζει ο χρόνος. Σε παλαιότερες σου συνεντεύξεις είχες αναφέρει ότι είναι η αγαπημένη σου πόλη. Θα επέστρεφες ξανά μόνιμα στην Αθήνα;
Εννοείται αυτό πάντα είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Η Αθήνα είναι η πόλη που λατρεύω, κυρίως τις μέρες των εορτών, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι στα νησιά της Ελλάδας.

Σε έχουμε ταυτίσει τηλεοπτικά με πολλές εκπομπές όπως για παράδειγμα το «Τετ – Α – Τετ», «Ο πιο αδύναμος κρίκος», «The Chase» κλπ. Ποια τηλεοπτική σου εμπειρία ήταν σταθμός για σένα από την αρχή της πορείας σου μέχρι και σήμερα;

Πιστεύω ότι ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» μου έδωσε μια μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό μου και με «καθιέρωσε» αν θες και ως παρουσιαστή, πέρα από τις συνεντεύξεις που έκανα και κάνω με το ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ. Αν με ρωτάς όμως θα σου πω ότι το «παιδί μου» είναι το ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ που εδώ και τρία χρόνια προβάλλεται από τον ALPHA Κύπρου ενώ έχω αγαπήσει πολύ και το «The Chase» και κάπου μετανιώνω που δεν κατάφερα να το κάνω και στην Ελλάδα.

Όλες οι εκπομπές σου έχουν μεγάλη επιτυχία και είναι αρκετά αγαπητές στο κοινό. Τι πιστεύεις ότι είναι το κύριο συστατικό που αφήνεις στο θεατή/ακροατή έτσι ώστε να είναι τόσο πετυχημένες;

Είναι δύσκολο να πω εγώ ο ίδιος τι ακριβώς ορίζεται ως επιτυχία και ποιο είναι το συστατικό που κάνει την επιτυχία, αλλά απ ́ όσα εισπράττω από τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, η προσωπική μου «σφραγίδα» που δίνω σε κάθε εκπομπή μου είναι και αν θες αυτό που κάνει ξεχωριστό ένα επεισόδιο. Με κάποιο τρόπο, – που δεν ξέρω ποιος είναι – μέσα από το χαρακτήρα μου, κάνω «δική μου» την εκπομπή. Τη φέρνω στα μέτρα μου.

Αξέχαστη εμπειρία στο «Τετ – Α – Τετ» και με ποιο/α καλεσμένο/η;
Στα έντεκα χρόνια του ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ έχω πολλές αξέχαστες εμπειρίες με καλεσμένους που όταν μου γίνεται η ερώτηση «κολλάω» και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Θα μπορούσα να πω για παράδειγμα την τελευταία συνέντευξη με τον αξέχαστο Θάνο Μικρούτσικο στο σπίτι του κι ενώ ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά που τον έβλεπα, μου έδινε εκείνος θάρρος. Η συνέντευξη με τον αείμνηστο πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ενώ είχε αποφασίσει να μη δίνει πλέον συνεντεύξεις έκανε μια εξαίρεση για μένα. Με την σπουδαία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ που κάθε της λέξη ήταν και είναι ένα μάθημα ζωής, όμως δυστυχώς εκείνη την ημέρα ένα τρυπάνι έξω από την αίθουσα που κάναμε τη συνέντευξη μας δυσκόλεψε πολύ.

Ασχολείσαι με πολλά πράγματα, όπως ραδιόφωνο, συνεντεύξεις και τηλεπαιχνίδια. Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να κάνεις πέρα από τα παραπάνω;
Πολλά εκτός από reality show. Η μόνη προϋπόθεση για να έκανα ένα reality show είναι αν εγώ ο ίδιος θα έβλεπα ως τηλεθεατής αυτό το πρόγραμμα. Αυτό είναι και το πως κρίνω γενικά τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.
Αν εγώ ο ίδιος δεν θα έβλεπα αυτό που κάνω πως θα μπορούσα να το υποστηρίξω. Μου αρέσει να είμαι αληθινός και ειλικρινής και όπως όλοι γνωρίζουμε ο φακός δεν μπορεί να κρύψει την υποκρισία.

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις ένα διαφορετικό είδος εκπομπής; Θα έβλεπες τον εαυτό σου σε ένα Night Show, Talent Show, Reality ή πρωινό;

Θα μου άρεσε να παρουσιάζω ή να είμαι επιτροπή σε κάποιο Talent Show ή ακόμα κι ένα Late Night Show βάζοντας τη δική μου υπογραφή στο ύφος της εκπομπής.

Τηλεόραση ή Ραδιόφωνο και γιατί;

Εύχομαι να βρίσκομαι στην τηλεόραση για τα επόμενα χρόνια καθώς κουβαλάει μία ιδιαίτερη μαγεία, καθώς παράλληλα σου δίνει απίστευτη αναγνώριση από τον κόσμο αλλά και φυσικά το αγαπημένο μου ραδιόφωνο για μία ζωή γιατί δεν το βαριέμαι ποτέ.

Τι να περιμένουμε από εσένα το 2023;

Ελπίζω ένα νέο ενδιαφέρον παιχνίδι γνώσεων, το οποίο θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να παρουσιάζω ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο.