Συνεχίζοντας τη παράδοση

«Ο παππούς μου με είχε μαζί του δείχνοντας και συμβουλεύοντας με σε κάθεμου κίνηση. Ακόμη και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν δίπλα μου και με συμβούλευε». Ο Γιώργος Οικονόμου, ιδιοκτήτης του ECONOMOU THERAPY μας μιλάει για τις ιδιότητες του ως θεραπευτής.

Του Ζανέττου Λουκά

Πως πήρατε την απόφαση να ακολουθήσετε το επάγγελμα του Θεραπευτή;

Από μικρός λάτρευα να είμαι δίπλα στο παππού μου Κόκο Οικονόμου, ο οποίος εξασκούσε το επάγγελμα του θεραπευτή. Τότε αγάπησα το επάγγελμα και αποφάσισα να κάνω το ίδιο. Ήθελα να βοηθώ και να θεραπεύω τον κόσμο.

Που έχετε φοιτήσει και σπουδάσει αυτήν τη τέχνη;

Έχω φοίτηση στην Σουηδία και ακολούθως επέστρεψα στη Κύπρο, όπου και εκπαιδεύτηκα στη Λεμεσό στις εναλλακτικές θεραπείες. Εργάζομαι αρκετά χρόνια πλέον και έχω αποκτήσει την απαραίτητη πείρα που χρειάζεται.

Ποια τα οφέλη της Θεραπείας σας;

Στο Economou Therapy ασχολούμαστε με ότι έχει να κάνει με μυοσκελετικά προβλήματα όπως προβλήματα στον αυχένα, στην πλάτη, στα γόνατα, τους ώμους και τις αρθρώσεις γενικά. Προσφέρουμε θεραπευτικό μασάζ που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαταραχών του σώματος αλλά και για μυϊκά προβλήματα. Προσφέρουμε επίσης ολιστικές θεραπείες για ειδικές περιπτώσεις.

Ο παππούς σας ήταν από τους πρώτους θεραπευτές στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με μεγάλη προϊστορία. Σας επηρέασε στο να ακολουθήσετε το ίδιο επάγγελμα;

Ο παππούς μου διετέλεσε προπονητής της Σαλαμίνας και της Ένωσης Νέων παραλιμνίου ενώ ταυτόχρονα ήταν και ο θεραπευτής της ομάδας. Έβλεπα ότι αυτή η τέχνη φέρνει ανακούφιση στο σώμα του ανθρώπου. Μου κίνησε τότε την περιέργεια από μικρός και στην ηλικία των δώδεκα χρονών ήθελα να μάθω όλα τα μυστικά του. Ο παππούς μου με είχε μαζί του δείχνοντας και συμβουλεύοντας με σε κάθε μου κίνηση. Ακόμη και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν δίπλα μου και με συμβούλευε. Όσα έχω μάθει στις σχολές και στα κολέγια δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που ο παππούς μου με έχει διδάξει.

Πως ήταν να έχετε τον παππού σας ως δάσκαλο και καθοδηγητή σε αυτόν τον τομέα;

Αν δεν υπήρχε ο Παππούς δεν θα έκανα αυτή την δουλειά. Ένιωθα μεγάλη ασφάλεια δίπλα του και φρόντισα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα δίπλα του. Η εκμάθηση δίπλα του δεν ήταν εύκολη. Ήταν πολύ αυστηρός και καυστικός μαζί μου, αλλά γνώριζα ότι το κάνει για να μάθω σωστά. Το ανθρώπινο σώμα είναι μεγάλη ευθύνη κυρίως όταν υπάρχει πόνος ή ενόχληση του επισκέπτη και πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με τις κινήσεις και αποφάσεις μας.

Θεωρείτε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει τις ιδιότητες της Θεραπείας σας:

Πιστεύω πως ναι. Μας επισκέπτονται άνθρωποι από όλοι τη Κύπρο. Κυρίως από μεγάλες πόλεις. Υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν αρκετά για τις θεραπείες μας και μας επισκέπτονται συχνά. Μας έτυχε να έχουμε άτομα και από εξωτερικό καθώς πέρυσι το καλοκαίρι μας επισκέφτηκε ένας Ρώσος, ο οποίος ήρθε αποκλειστικά για να του λύσουμε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. 

28ης Οκτωβρίου, Παραλίμνι, Τ: 96 858291

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news