Από γενιά σε γενιά: Συνεχής αναβάθμιση με στόχο το αύριο

Το νέο αίμα της εταιρείας ΘΗΛΕΝ, ο Γιάννης Αντωνίου παρουσιάζει στο περιοδικό Volt τις απόψεις και τους στόχους που έχει, συμβάλλοντας έτσι στην ανοδική πορεία της εταιρείας.

Για τον Γιάννη Αντωνίου το εργοστάσιο ήταν πάντα μέρος της ζωής του. Δουλεύοντας από μικρός, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, πήρε τις βασικές γνώσεις που απαιτούνται όσον αφορά όλα τα μηχανήματα αλλά και τις εγκαταστάσεις. Από το 2012, σε ηλικία 23 χρόνων και μετά το τέλος των σπουδών του, ξεκίνησε ενεργά την δράση του στην εταιρεία ΘΗΛΕΝ λαμβάνοντας θέση στο κομμάτι των εισπράξεων και του marketing, όμως οι σοβαρές ευθύνες άρχισαν να έρχονται σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια. Η διαχείριση τέτοιών ευθυνών είναι κομμάτι της δουλειάς και παράλληλο με την ανοδική πορεία και εξέλιξη.

Ένα από τα αρχικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει στα πρώτα του βήματα στην εταιρεία ήταν η εικόνα της, η οποία δεν αντικατόπτριζε τη σοβαρότητα και το κύρος που έχει η εταιρεία. Μετά την αλλαγή της εμφάνισης του προσωπικού, όσον αφορά τη στολή και μετά τα θετικά σχόλια για την εικόνα της εταιρείας που έβγαινε προς τα έξω, ξεκίνησε να μετρά περισσότερο η άποψη του όσον αφορά τα θέματα διοίκησης κερδίζοντάς έτσι την εμπιστοσύνη όλων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει ο Γιάννης, ήταν το 2013 στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Θέλοντας να δείξει τι μπορεί να κάνει και να συμβάλει παραγωγικά στην ΘΗΛΕΝ, οι δύσκολες αυτές εποχές της κρίσης ήταν εμπόδιο στα πλάνα του. Σήμερα, μια ακόμη πρόκληση για τον ίδιο είναι η υπηρεσία παροχής και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών. Προσθέτοντας ακόμα μια υπηρεσία στην υφιστάμενη εταιρεία εγκατάστασης ηλιακών συστημάτων και θερμοσίφωνων, είναι ένα ακόμη προσωπικό στοίχημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Γιάννης. Το δύσκολο ήταν η δημιουργία ομάδας με το κατάλληλο και καταρτισμένο προσωπικό που να έχει τη γνώση του προϊόντος με την σωστή ενημέρωση, καθώς και η προώθηση φωτοβολταϊκών στην αγορά. Κύριος στόχος του, είναι να διατηρήσει την καλή φήμη που έχει η εταιρεία ΘΗΛΕΝ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αν συνεισφέρει στην βελτίωση και ανάπτυξη της. Πάντοτε η συνύπαρξη παλιάς και νέας γενιάς έχει τις προκλήσεις της, όμως στην ΘΗΛΕΝ λόγο της θέλησης και κατανόησης του πατέρα του Γιάννη, Αντώνη Αντωνίου και του συνεταίρου του Χαράλαμπου Χρίστου, υπήρχε ένα κλίμα συνεννόησης για να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα. Η συνεχής επιμόρφωση και εκπαίδευση μέσα από διάφορα σεμινάρια, λειτουργεί υπέρ της εταιρείας για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τα δεδομένα του σήμερα. Το νεότερο μέλος που θα απαρτίσει την ομάδα της ΘΗΛΕΝ θα είναι ο αδερφός του Γιάννη, Ανδρέας όπου μετά το τέλος των σπουδών του στο κομμάτι των φωτοβολταϊκών θα είναι έτοιμος να λάβει δράσει και να συμβάλει στην εταιρεία.
Η εταιρεία ΘΗΛΕΝ προχωρά συνεχώς μπροστά με στόχο την εξέλιξη, και αυτό γίνεται αφού χρόνο με τον χρόνο γίνονται σοβαρές επενδύσεις σε μεγάλα και σύγχρονα μηχανήματα. Όσον αφορά τον τομέα του marketing, γίνονται σοβαρές προσπάθειες προώθησης και ενημέρωσης του κόσμου μέσω της ιστοσελίδας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Στόχος του Γιάννη είναι η συνεχής αναβάθμιση της εταιρείας, η προσθήκη περισσότερων προϊόντων στο δυναμικό της εταιρείας και οι εξαγωγές προϊόντων στο εξωτερικό, ούτως ώστε η εταιρεία που έχει στα χέρια του να εξελιχθεί και να μεγαλώσει σε παγκόσμια εμβέλεια.

Αγίου Παντελεήμονα 24, Παραλίμνι, Τ:23 742100

Facebook: Thylen Solar Systems

thylensolar.com