Στον ρυθμό της μουσικής

Κοινωνικός, δραστήριος, αυθεντικός και ευαίσθητος. Ο DJ Πέτρος Πέτρου, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους DJs στη Κύπρο και μας αναφέρει την πορεία του, αλλά και τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματος του.

Της Ειρήνης Τσομαλλούρη

Πως θα χαρακτήριζες τον Πέτρο;

Θα με χαρακτήριζα ως κοινωνικός δημιουργώντας σχέσεις με ανθρώπους, δραστήριος, αυθεντικός και αρκετά ευαίσθητος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πως προήλθε η δουλειά ως Dj;

Ασχολούμαι με την μουσική και τον χορό από την παιδική μου ηλικία και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που με έκανε να θέλω να ασχοληθώ με το DJing. Το κύριο κίνητρο μου λοιπόν ήταν η αγάπη για την μουσική, το χορό και τη διασκέδαση. Έτσι, το 2010 είχε αρχίσει, η αρχή της καριέρας μου.

Dj Pietro. Πως προήλθε η επιλογή του Dj name σου;

Το «Πιέτρο», το οποίο είναι και το μικρό μου όνομα στα Ιταλικά, ήταν κάτι που με σαγήνεψε από την πρώτη στιγμή, έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη το αξιοποίησα ως το Dj name μου. Επιπλέον, αναζητούσα κάποιο όνομα το οποίο θα διέφερε από τα υπόλοιπα και θα παρέμενε στη μνήμη όλων μας.

H καλύτερη σου ανάμνηση, μέχρι τώρα στη καριέρα σου;

Θα έλεγα ότι έχω χιλιάδες όμορφες αναμνήσεις από events, γάμους και διασκέδαση γενικά. Από αυτές δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια, καθώς η κάθε μία έχει την μοναδικότητα της και τη δική της σημασία και αξία. Αν διάλεγα την καλύτερη ανάμνηση θα ήταν η επιτυχία και η αναγνώριση που έτυχε στην Κύπρο το Remake της “Μηλιάς” με την Βασιλική Χατζηαδάμου, όπου είχε ως σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι Παραδοσιακό που θα παίζεται για αρκετά χρόνια στην Κύπρο και πιστεύω πως έχει επιτευχθεί.

Κατά τη γνώμη σου, ποιος θεωρείται καλός Dj;

Ο κάθε Dj έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ένας καλός Dj για εμένα, είναι αυτός που αγγίζει το σφυγμό του κοινού και γίνεται ένα με αυτό, για το οποίο κοινό παίζει. Αυτό θεωρώ, είναι το πιο σημαντικό από οποιαδήποτε τεχνικά χαρακτηριστικά, έχει ο καθένας στον τρόπο που παίζει.

Πως θα περιέγραφες το στιλ σου ως Dj;

Με μια λέξη; Διασκεδαστικός. Γίνομαι εύκολα ένα με το κοινό για το οποίο παίζω, τους διασκεδάζω και διασκεδάζω και εγώ μαζί τους.

Αγαπημένα σου κομμάτια μέχρι στιγμής;

Όπως έχω προαναφέρει, η “Μηλιά” με την επιτυχία που σημείωσε είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Επιπρόσθετα, το “Το παιχνίδι παίζεται” καθώς συνεργάστηκα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που είναι ένα από τα ινδάλματα μου για πάνω από μια 20ετία.

Μερικές συνεργασίες, κατά το τελευταίο διάστημα;

Είχα την τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους Έλληνες και Κύπριους ερμηνευτές και συνθέτες. Συνεργάστηκα και έκανα Official Remake τραγουδιών, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με το “Παιχνίδι Παίζεται”, του Πασχάλη Τερζή και Χρήστου Δάντη με το “Δικαίωμα μου”, του Αντώνη Βαρδή με το “Σε αγάπησα στον μέγιστο βαθμό”, του Στέλιου Ρόκκου με το “Καραβάνι”, Μίλτου Πασχαλίδη και Γιάννη Χαρούλη με το “Καπηλειό”, Λούκα Γιώρκα με το “Πάμε απ’ την αρχή”, Σάσα Μπάστα με το “Ώρα Καλή” και μαζί με Βασιλική Χατζηαδάμου με την “Μηλιά”.

Θα υπάρξει καινούργια συνεργασία, αυτό το καιρό;

Έχω κάποια κομμάτια που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, οπότε ευελπιστώ ότι σύντομα θα ανακοινώσω καινούργιες συνεργασίες.

Ποια συναισθήματα σε τριγυρνούν όταν βρίσκεσαι μπροστά στο κοινό και πότε ξεχωρίζεις μια στιγμή;

Το πρώτο μου συναίσθημα είναι το άγχος, το οποίο πάντα υπάρχει στο ξεκίνημα μιας εκδήλωσης. Καθώς προχωρά το πάρτυ σίγουρα νιώθω ευχαρίστηση και ικανοποίηση, βλέποντας το κοινό να διασκεδάζει και κυρίως, να διασκεδάζει με την μουσική μου. Με το τέλος κάθε βραδιάς, ξεχωρίζω μία στιγμή, όπου αυτή τη στιγμή θα την θυμάμαι για χρόνια, φέρνοντας στο μυαλό μου το συγκεκριμένο πάρτυ. Δεν αφορά κάτι συγκεκριμένο, μπορεί να είναι το οτιδήποτε. 

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Νομίζω είναι αρκετά εύκολο, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά και ανέλιξη. Το δύσκολο κομμάτι, πιστεύω ότι είναι να έχεις μία συνέχεια, συνέπεια και ανοδική πορεία. Σε ένα νέο παιδί που θα ήθελε να γίνει Dj, θα έλεγα ότι χρειάζεται να αγαπά πραγματικά τη μουσική και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε εκδήλωση. Να μάθει πρώτα όλες τις δυσκολίες που έχει το επάγγελμα, όπως ξενύχτι, αμέτρητες ώρες για να κάνει την μουσική του συλλογή, απουσία από αγαπημένα πρόσωπα και από την οικογένεια, αρκετές μέρες του χρόνου. Με αγάπη και αρκετή δουλειά, θα έρθει η αναγνώριση και η επιτυχία.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει μέχρι τώρα;

Να είμαι πάντα ταπεινός, προσγειωμένος και αφοσιωμένος στους στόχους μου.

Ο μεγαλύτερος σου φόβος;

Πιστεύω είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσω ότι θα πρέπει να αποσυρθώ από το επάγγελμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Έχω αρκετά σχέδια κυρίως για παραγωγές Ελληνικών και Κυπριακών Παραδοσιακών τραγουδιών.

Που μπορεί να σε βρει κανείς;

Μπορεί να με ακούσει κάποιος ζωντανά καθημερινά, στο ραδιοφωνικό σταθμό Zenith FM 96, 4. Επιπρόσθετα, αυτό τον καιρό, μπορεί να με βρει κάποιος σε πάρτυ, γάμους και στα Social Media μου στα οποία είμαι αρκετά ενεργός.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news