Στην πρώτη γραμμή

Ο δικηγόρος και Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Νίκος Γεωργίου, μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, μακριά από λαϊκισμούς και ανέξοδες ρητορείες κατέρχεται στον στίβο των Βουλευτικών Εκλογών ως υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου.

Πως πήρατε την απόφαση να κατέλθετε ως υποψήφιος βουλευτής;

Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι εάν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα που μας ενοχλούν, οφείλουμε να κατέβουμε στον στίβο και όχι να είμαστε θεατές στις κερκίδες. Να είμαστε συμμέτοχοι και όχι αμέτοχοι, συνδιαμορφωτές και όχι μόνο κριτές. Με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Πιστεύω ότι διαθέτω τις γνώσεις, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα να προσφέρω στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία και ένα πιο σύγχρονο κράτος. Για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή: Για την Αμμόχωστο και την Κύπρο ολόκληρη. Προέρχομαι από οικογένεια Αμμοχωστιανών, πολιτικοποιημένη και πιστή στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήταν πάντα απόρροια της αντίληψής μου ότι οι νέοι άνθρωποι, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, οφείλουν να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Στην πρώτη γραμμή, δημιουργοί των εξελίξεων και όχι απλοί παρατηρητές.

Διαφορετικές οι προεκλογικές εκστρατείες φέτος μέσω πανδημίας… Φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολο το έργο των υποψηφίων;

Ασφαλώς. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι που καθορίζουν τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, κόμματα και υποψήφιοι δεν μπορούν να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους τους με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή συγκεντρώσεις και προσωπική επαφή. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αξιοποιούν άλλα εργαλεία επικοινωνίας, είτε μέσω των ΜΜΕ είτε μέσω των εφαρμογών του διαδικτύου. Δηλαδή, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, podcasts, εφαρμογές όπως το whatsapp και το viber, το Facebook Live κτλ. Μέχρι να επιστρέψει η καθημερινότητά μας στους κανονικούς της ρυθμούς, το διαδίκτυο θα κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τους ανθυποψήφιους σας;

Στόχος μου δεν είναι να διαφοροποιηθώ από τους συνυποψηφίους μου, αλλά να πείσω ότι μπορώ να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, με τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και επιχειρήματα, μακριά από λαϊκισμούς και ανέξοδες ρητορείες. Σχεδόν σε κάθε μου παρέμβαση καταθέτω προτάσεις. Διότι δεν είναι αρκετό να περιγράφουμε το πρόβλημα. Πρέπει να προτείνουμε λύσεις. Επιπλέον, είναι κεφαλαιώδους σημασίας να είμαστε κοντά στους πολίτες και όχι «κλεισμένοι» στα γραφεία μας. Πρέπει να ακούμε προσεκτικά την ώρα που μας μιλούν οι πολίτες.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βλέπουν οι ψηφοφόροι όταν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν;

Θα ‘λεγα το ήθος, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και τις προτάσεις του κάθε κόμματος και υποψηφίου.

Διαχρονικά η Κύπρος, αλλά και η επαρχία μας πάσχει από κομματισμό. Εσείς όντας υποψήφιος κόμματος πως θα λειτουργήσετε, μπορείτε να αντισταθείτε στη γραμμή του κόμματος για το ευρύτερο καλό;

Πάνω απ’ όλα και όλους πρέπει να μπαίνει το κοινό καλό. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που οι πολίτες και οι νέοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις από απόσταση και με καχυποψία, τα κόμματα και οι πολιτικοί πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά και πρωτοβουλίες για να ανακόψουν αυτή την πορεία της απαξίωσης των πάντων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και οποιεσδήποτε άλλες κομματικές ή προσωπικές στοχεύσεις.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σας στόχος σε περίπτωση εκλογής σας;

Ο συμβιβασμός με την κατοχή και τα συρματοπλέγματα δεν μπορεί να είναι επιλογή για εμάς. Οι επόμενες γενιές των Κυπρίων αξίζουν κάτι καλύτερο. Εθνικός μας στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή. Ανήκοντας στη δεύτερη γενιά προσφύγων, θα ήθελα να εργαστώ για να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη και παράλληλα να ενισχυθεί το όραμα για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Απ’ εκεί και πέρα, να συνεισφέρω στην προσπάθεια για ένα πιο σύγχρονο κράτος. Για μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του κράτους, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά μας. Πολλές φορές οι πολιτικοί καταπιάνονται με τα μεγάλα ζητήματα και ξεχνούν τα απλά και τα καθημερινά που επηρεάζουν τις ζωές μας. Είναι εξίσου σημαντικά. Αναφέρομαι σε θέματα που αφορούν πρόσφυγες και τους αγρότες, τις νέες και τους νέους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πρέπει να πείσουμε την κοινωνία μας ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να είναι ωφέλιμοι για τον τόπο.

Με λίγα λόγια:

Ο Νίκος Γεωργίου είναι 38 ετών. Σπούδασε Νομική στην Ελλάδα και εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε. Υπηρέτησε ενεργά το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα μέσα από τις παρατάξεις του ΔΗΣΥ, τη ΜΑΚΙ, τη ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και τη ΝΕΔΗΣΥ. Διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Το 2011 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2016. Σήμερα είναι Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου και Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στη Λάρνακα. Γονείς του είναι ο Γεώργιος Κ. Γεωργίου και η Σωτηρούλλα, το γένος Νίκου Μακρίδη. Είναι νυμφευμένος με την Άντρεα Θεοφάνους και πατέρας δύο παιδιών, του Γιώργου και του Ιωάννη.