Στήλη πρόσωπα – 2 λεπτά με τον Μάριο Χριστοφή

Άγιο Μέμνων Αμμοχώστου/Ετών 63

Του Θεόδουλου Κουρούγιαννη

Είναι νυμφευμένος από το 1983 με την Έλενα Στάθη Χριστοφή. Μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Από μικρή ηλικία, καθημερινά μετά το σχολείο βοηθούσε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση με πορτοκαλεώνες, είτε στο μάζεμα είτε στην παράδοση των πορτοκαλιών. Πρόσφυγας στα 16 του, αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι του και να βρει νέα στέγη. Τα δύσκολα χρόνια μετά την κατοχή, ο πόνος για τους ανθρώπους που χάθηκαν, τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, είναι κάτι που κουβαλάει πάντοτε μέσα του.

Μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, το 1978 φεύγει για σπουδές στην Θεσσαλονίκη στον κλάδο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Παράλληλα της φοιτητικής ζωής δούλευε σε πλεκτοβιομηχανία ως υπεύθυνος παραγωγής. Για να καταφέρει να τελειώσει το πτυχίο του έπρεπε να δουλέψει για να τα βγάλει εις πέρας.

Επιστρέφει στην Κύπρο και στο Παραλίμνι, και ξεκινά να δουλεύει στο πρατήριο καυσίμων της Mobil, τότε, στην Γεωργίου Γουρουνιά και από το 1990 στο πρατήριο BP μετέπειτα ΕΚΟ στην 1ης Απριλίου μέχρι και το 2014. Από το 2014 είναι Υπεύθυνος Πρατηρίου της ΕΚΟ μαζί με τους δύο του υιούς, Παύλο και Παναγιώτη στη Σωτήρα. Θετικός άνθρωπος με αρκετό χιούμορ και άκρως κοινωνικός, που πιστεύει και θεωρεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή σου είναι να έχεις πάντοτε την οικογένεια σου δίπλα σου. Ο Μάριος συμβουλεύει τους νέους να νοιάζονται για την οικογένεια τους, να μην ξεχνάνε την κατεχόμενη πατρίδα μας, να έχουν πίστη στο Θεό και πάντα να εργάζονται σκληρά για ένα καλύτερο μέλλον.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news