Στήλη πρόσωπα – Ανδρέας Κρεμμαστός

Ετών 26.

Ο Ανδρέας Κρεμμαστός ξεκίνησε το πτυχίο του στην Μηχανολογία, όμως μετά αποφάσισε να ακολουθήσει πτυχίο Γεωπονίας το 2018. Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται με τον πατέρα του στην παραγωγή καρπουζιών, πεπονιών, ντομάτας, αγγουριού και διάφορων άλλων λαχανικών. Επίσης τρεις φορές την εβδομάδα παρευρίσκεται σε λαϊκές αγορές στην Λευκωσία όπως ακριβώς έκαναν ο παππούς και ο πατέρας του.

Το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε την πώληση των προϊόντων του δημιουργώντας μια μικρή «καλύφη» – πλανόδια αγορά παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίας Τριάδας. Πλέον έχει κάνει την επιλογή του, τον έχει κερδίσει η αγάπη του για την γη και ακολουθεί την οικογενειακή επιχείρηση. Ο Ανδρέας αγαπάει την γη πιστεύει στην σωστή εκμετάλλευση της και θέλει να μείνει πιστός στην παραγωγή με τον παραδοσιακό, βιολογικό τρόπο.

Ο παππούς και ο πατέρας του πάντα του έλεγαν «Μάθε τέγνην τζαι κρέμμασ’ την στο παλλούτζιν». Τελικά δεν την κρέμασε αλλά την έχει κάνει επάγγελμα και πορεύεται πλέον με αυτήν με βλέψεις για ακόμη περισσότερη εξέλιξη. Με τα χρόνια η γεωργία χάνεται και όλο και λιγότεροι νέοι την προτιμούν, παροτρύνει λοιπόν και άλλους νέους να ακολουθήσουν αυτό το παραδοσιακό επάγγελμα, ούτως ώστε να το κρατήσουν ζωντανό στην χώρα μας.

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news