Προσφέροντας τις καλύτερες λύσεις

Για την Έλενα Τσιολάκη η δουλειά του ασφαλιστικού σύμβουλου αλλά και η ένταξη στο ασφαλιστικό γραφείο GCE IRIS INSURANCE AGENCY αποτελούσε τεράστια πρόκληση και ένα μεγάλο ρίσκο. Στη ζωή όμως τα ρίσκα είναι για τους τολμηρούς και αυτούς που είναι αποφασισμένοι να κάνουν το επόμενο βήμα προς την ανέλιξη γι’ αυτό και η ίδια δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Του Ζανέττου Λουκά

Από πότε είστε στον χώρο; Μιλήστε μας λίγο για την διαδρομή σας στο επάγγελμα.

Στον χώρο βρίσκομαι από το 2019 όταν μου έγινε πρόταση από τον Χάρη Πιερή και τον Γιώργο Τσιολάκη, ώστε να πλαισιώσουμε μια ισχυρή τριάδα κάτω από την εταιρεία μας, την GCE IRIS Insurance Agency. Για εμένα αποτελούσε τεράστια πρόκληση, καθώς είναι ένας χώρος που περιτριγυρίζεται παντού γύρω μας, ωστόσο προσωπικά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ βαθιά μαζί του. Η πίστη των συνεργατών μου στο ότι εγώ θα μπορούσα να ελέγχω και να οργανώνω το γραφείο διευκόλυνε την απόφασή μου.

Τι είναι αυτό που κάνει ενδιαφέρον το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου; 

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι ένα επάγγελμα ρουτίνας. Κάθε ημέρα έχει να κάνει με νέους διαφορετικούς ανθρώπους, νέες προκλήσεις, καθώς επίσης και το ότι η ανέλιξη μπορεί να είναι συνεχής. Επιπλέον, η συνεχής μάθηση, η εξέλιξη του επαγγέλματος μέσα από την τεχνολογία και η συνεχής αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας με κρατάνε πάντα σε εγρήγορση.

Ποια προσόντα χρειάζεται να έχει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος;

Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει να διακατέχεται από συνέπεια, αξιοπιστία, εχεμύθεια και ευελιξία ώστε να προσαρμόζεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ασφαλιστικές ανάγκες. Παράλληλα, οφείλει να επιμορφώνεται χωρίς σταματημό, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Τέλος, βασικά του γνωρίσματα πρέπει να είναι η φιλοδοξία και η αυτοπεποίθηση.

Τι παραπάνω παρέχει το γραφείο σας στους πελάτες του σε σχέση με αντίστοιχα του κλάδου;

Το γραφείο μας καταρχήν συνεργάζεται με τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ζωής και του γενικού κλάδου στην Κύπρο. Η επιλογή τους έγινε μετά από σχολαστική έρευνα και αξιολόγηση του δείκτη φερεγγυότητας. Καταβάλλουμε διαρκή προσπάθεια με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο συνυφασμένο με τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και του αύριο. Μέσω των ασφαλιστικών μας σχεδίων, στόχος είναι να παρέχουμε ολιστική κάλυψη τόσο σε ατομικό, οικογενειακό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο.

Πως φαντάζεσαι τον ασφαλιστικό σύμβουλο του μέλλοντος;

Πρώτο και κυριότερο, πρέπει να μην μένει προσκολλημένος στο παλιό κλασικό μοντέλο του επαγγέλματος. Το να εκμοντερνιστεί και να προσαρμοστεί με τις ανάγκες του σήμερα και τις υπηρεσίες δεν αποτελεί επιλογή, αλλά επιτακτικά ανάγκη.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει τη GCE IRIS Insurance Agency; Μιλήστε μας για τις εταιρείες και τους πελάτες που συνεργάζεσται, τι σχέσεις υπάρχουν και πως ανταπικρίνεστε στα προβλήματα αλλά και στα αιτήματα τους;

Όπως είπα και στην αρχή, συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες εταιρείες της Αγοράς. Κριτήριο της συνεργασίας μας αποτελεί ο δείκτης αξιοπιστίας τους καθώς επίσης και η άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών και του γραφείου μας. Ομολογουμένως, στην Κύπρο είμαστε σε αρχικά στάδια όσον αφορά την καλλιέργια «Ασφαλιστικής Συνείδησης» συγκριτικά με κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες κάποια πράγματα είναι απαραίτητα. Αυτό που προσπαθούμε εμείς πέραν από την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών μας, είναι να επιμορφώσουμε τους πελάτες μας με κάποια στοιχειώδη πράγματα, ώστε να αντιληφθούν ότι το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να τους παρέχουμε δεν αποτελεί επιπλέον έξοδο για την επιχείρηση τους, αλλά ομπρέλα προστασίας διασφαλίζοντας την ομαλή της λειτουργία μετά από κάποιο απρόβλεπτο γεγονός.

Πώς αξιοποιεί η GCE IRIS Insurance Agency τα νέα εργαλεία και τί διαφορετικό προσφέρουν οι ασφαλιστικοί της σύμβουλοι σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Ομολογουμένως, η εξέλιξη και το «digital world» έχει διευκολύνει την ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Παρόλ’ αυτά όμως, δημιούργησε νέους κινδύνους και νέες ανάγκες που μέχρι σήμερα δεν είχαμε γνωρίσει. Τα φαινόμενα κυβερνοεπιθέσεων από εισβολείς κλοπής δεδομένων (hack- ers) είναι o νούμερο ένα κίνδυνος που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε 39 δευτερόλεπτα συμβαίνει μια κυβερνοεπίθεση. Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν είναι μπλοκαρισμένα συστήματα, διάρρευση προσωπικών δεδομένων, κίνδυνος απώλειας εισοδημάτων, εκβιασμοί και άλλα. Εμείς έχουμε την λύση. Το «Cyber Risk Insur- ance». Είναι ένα σύγχρονο προϊόν το οποίο αποτελεί ασπίδα προστασίας σε όλα αυτά και δεν το διαθέτουν όλοι στην αγορά. Πέραν δε του προϊόντος «Cyber Risk Insurance», τον τελευταίο χρόνο κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης όσον αφορά τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με προβλήματα απώλειας συνεταίρου, ανθρώπου κλειδί και κληρονομικά μερίδια. Μπορούμε να θωρακίσουμε την ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης προνοώντας σωστά μαζί με τον πελάτη την κατάλληλη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μεγάλου Αλεξάνδρου 20, 5282, Παραλίμνι

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
23 020 107 – 99 914306 – 99 030979 – 99 920416

Email:
gce_iris_insurance@outlook.com
Facebook:
GCE IRIS insurance agency

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news