Περνώντας 3 λεπτά με τoν Πασχάλη Τσούκκα

Παραλίμνι/Ετών 32

Από τον Θεόδουλο Κουρούγιαννη

Είναι δύσκολο και με πολύ μικρές πιθανότητες να πας μια βόλτα καθημερινά στους δρόμους του Παραλιμνίου και να μην συναντήσεις τον Πασχάλη Τσούκκα, ο οποίος λόγω της εργασίας του διακινείται από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα φροντίζοντας να γίνεται σωστά η διανομή. Αυτό γίνεται από το 2013 αφότου ξεκίνησε να εργάζεται ως διανομέας για την επιχείρηση «Το Σουβλάκι του Σουκρή» και παράλληλα στη διανομή της επιχείρησης «Fabricca Coffee n’ Bites» όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους δίπλα του ως ένας εργασιομανής και δουλευταράς άνθρωπος που καθημερινά δουλεύει για το μέλλον του.

Ο πατέρας του Κυριάκος Τσούκκας, ήταν διανομέας στην εταιρεία Carlsberg για πολλά χρόνια και μητέρα του η Μαρούλλα Τσούκκα καθαρίστρια σε δημοτικά σχολεία στο Παραλίμνι. Έχει ακόμη τρεις αδερφούς, τον Γιώργο, τον Μάριο και τον Δάφνη, ενώ ο ίδιος είναι ο «Βενιαμίν» της οικογένειας. Θυμάται και μας λέει ότι τα παιδικά του χρόνια ήταν ανέμελα, ωραία χρόνια, περνώντας τα με φίλους και συμμαθητές στις γειτονιές, στις αλάνες, χωρίς την ανάγκη καμιάς κονσόλας ή τηλεφώνου. Θυμάται τον εαυτό του να παίζει ποδόσφαιρο, διάφορα παιχνίδια και αρκετή κουβέντα πίσω από το σωματείο της ΕΝΠ στο γνωστό σε πολλούς «γηπεδούι». Εκεί μαζεύονταν πάρα πολλά παιδιά, μέχρι και τουρνουά ποδοσφαίρου διοργάνωναν τα Σαββατοκύριακα.

Αναπολεί την καθημερινότητα του τότε με το καθιερωμένο απογευματινό ραντεβού, συγκεκριμένη ώρα, χωρίς συνεννόηση να βρεθεί με φίλους στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στον περίγυρο της Εκκλησίας για βόλτες, με ατέλειωτη κουβέντα και καταλήγοντας για φαγητό στα μαγαζιά στο κέντρο του Παραλιμνίου. Όμορφες στιγμές αναφέρει που μένουν πάντα χαραγμένες στο μυαλό του.

Τα καλοκαίρια και τις διακοπές από το σχολείο βοηθούσε τον πατέρα του στην διανομή. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 2008 και ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία το 2009. Ξεκίνησε άμεσα να εργάζεται και αυτός ως διανομέας στην Carlsberg μέχρι και το 2012. Από το 2013 η πορεία του είναι γνωστή μέχρι και σήμερα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η κοινωνία μας πλέον έχει αλλάξει, αναφέρει. Ο Πασχάλης μας λέει ότι θα ήταν καλύτερα τα νέα παιδιά να γνώριζαν την δική μας παιδική και εφηβική ζωή. Οι γονείς θα μπορούσαν να δείξουν και να διδάξουν στα παιδιά τους τι σημαίνει να σέβονται τους δασκάλους τους, να εκτιμούν τους συμμαθητές τους και να αγαπούν τον συνάνθρωπο τους. Αυτό θα βοηθούσε σε ένα καλύτερο αύριο με καλύτερες συμπεριφορές από του νέους μας, ένα μέλλον με ηθικές αξίες και αρχές!