Περί ψυχολογίας και μουσικής

Ο Κώστας Φλουρέντζου γνώρισε τη μουσική σε νεαρή ηλικία, όταν μέσα από την ελευθερία των κινήσεων του κατάλαβε τι ήταν αυτό που τον έκφραζε περισσότερο ως άνθρωπο. Το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο “Τα ψυχολογικά μου” κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο το κοινό.

Του Ζανέττου Λουκά

Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου; Πώς ακριβώς ξεκίνησες; Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Για μένα η μουσική και η ζωή αποτελούν αλληλένδετες έννοιες, οι οποίες βαδίζουν ταυτόχρονα μαζί. Αυτή τη σύνδεση την αντιλήφθηκα αργότερα, στην ηλικία των 10 ετών, την περίοδο μου ξεκίνησα μαθήματα μουσικής, συμμετέχοντας σε συναυλίες και διάφορες εκδηλώσεις. Υπήρξα γενικώς ένα ανήσυχο πνεύμα, που έψαχνε να εκτονώσει το συναίσθημα και να εκφράσει την αίσθηση της ελευθερίας. Μέσα από τις αλάνες και τη συγκρατημένη αλητεία των παιδικών μου χρόνων συνειδητοποίησα πως βρήκα αυτό που έψαχνα. Η ελευθερία αυτή είχε πρόσωπο: τη μουσική. Από τότε είμαι απόλυτα δεσμευμένος και αφοσιωμένος σε αυτή.

Με ποια μουσικά πρότυπα μεγάλωσες;

Μεγάλωσα ακούγοντας και τραγουδώντας τη λαϊκή μουσική. Λατρεύω αυτό το είδος, γιατί μεταφέρει την αλήθεια του συναισθήματος με ένα άμεσο και απλό τρόπο. Οι στίχοι και η μουσική κτυπάνε κατευθείαν στη καρδιά χωρίς πολύπλοκες και επιτηδευμένες έννοιες και εκφράσεις. Άλλωστε, η μουσική υπάρχει μονό για να μεταφέρει ένα μήνυμα, ένα συναίσθημα και να προκαλέσει είτε συγκίνηση είτε χαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το είδος μουσικής έχει υποστεί από κάποιον, τόση υποτίμηση και χλευασμό. Θεωρώ, ταπεινή μου άποψη, πως η μουσική ξυπνά κάτι μέσα μας. Γιατί ο ακροατής μπορεί να ταυτιστεί, να καταλάβει, να νιώσει την ουσία. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός της;

Σε γνωρίσαμε ως δάσκαλο μέσα από τη σχολή του “Domisol Music Academy”. Τώρα σε γνωρίζουμε και ως τραγουδιστή. Ποιες οι διαφορές των δύο;

Τυπικά υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο επαγγελματικών μου ιδιοτήτων. Ουσιαστικά όμως, η αγάπη και η αφοσίωση στη μουσική με ενισχύουν και ως δάσκαλο και ως ερμηνευτή. Και στις δυο περιπτώσεις έχω να κάνω με το συναίσθημα. Ως δάσκαλος, έχω καθήκον να ενθαρρύνω και να εμψυχώνω τα παιδιά, ενώ ως τραγουδιστής, οφείλω να εκτίθεμαι ο ίδιος στην σκηνή, επικοινωνώντας άμεσα με το κοινό που πραγματικά έχει ανάγκη από διασκέδαση. Έχοντας πάντα δίπλα μου τους καλύτερους συνεργάτες, με τους οποίους υπάρχει μια άριστη σχέση, νιώθω ότι μπορώ να εργαστώ σωστά και μεθοδικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δασκάλους της σχολής μου, αλλά και τη μπάντα μου για την άψογη συνεργασία που έχουμε τόσα χρόνια. Ιδιαίτερα όμως θέλω να εκφράσω την εκτίμηση μου στον μαέστρο μου, Νικόλα Πάτσικα!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι σου «τα ψυχολογικά μου». Πες μας λίγα λόγια για αυτή τη δουλειά. Πως προέκυψε η συνεργασία με την Orion Music;

Συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού είναι ο Πάνος Ψάλτης, ο γνωστός ερμηνευτής και καλλιτέχνης. Κυκλοφόρησε επίσημα από την εταιρεία Orion Music που ανήκει στον τραγουδιστή Δημήτρη Γιώτη. Μετά από live εμφάνιση που είχαμε μαζί με τον Ψάλτη και τον Γιώτη, μου εξέφρασαν την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία. Έτσι και έγινε. Το τραγούδι αγκαλιάστηκε από το κόσμο από την πρώτη στιγμή και φαίνεται ότι πολλοί ταυτίστηκαν με τα «Ψυχολογικά Μου»

Που μπορούμε να το ακούσουμε;

Μπορείτε να το ακούσετε σε όλα τα διαδικτυακά κανάλια και σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Που εμφανίζεσαι αυτό τον καιρό;

Αυτό το διάστημα εμφανίζομαι στις Moyses Live, στη Λάρνακα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο και σε διάφορα καλοκαιρινά events.

Τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον;

Κάτι ετοιμάζεται από την ομάδα, το οποίο πιστεύω θα συζητηθεί. Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό και θα το ακούσουμε την χειμερινή περίοδο. Προς το παρόν ακούμε μόνο «Τα ψυχολογικά».

Follow Vantagemag on Instagram to see the latest news